Всички снимки Пред храма от часове се извиваше опашка от

...
Всички снимки Пред храма от часове се извиваше опашка от
Коментари Харесай

Опело за минути на Алексей Навални, хиляди чакаха да се простят с него

Всички фотоси

Пред храма от часове се извиваше опашка от хиляди хора, които желаеха да си вземат последно довиждане с опозиционера, който умря на 16 февруари в наказателната колония ИК-3 " Полярен вълк " в сибирското село Харп. 

Заради бързата траурна гала обаче това съумяха да създадат малко на брой.

Ковчегът с тленните остатъци на опозиционера бе докаран с катафалка от моргата към 13 часа, когато трябваше да стартира траурната гала. По-рано от екипа на 47-годишния опозиционер оповестиха в канала си в Телеграм, че опелото може да се забави, защото тялото на Навални към момента е в моргата и не е предадено на околните му.

Събралите се хора посрещнаха катафалката с овации и крясъци " Навални ". Сред множеството с букет червени рози в ръце бе и американската посланичка Лин Трейси. 

Дипломат №1 на Вашингтон в Москва Лин Трейси
Снимка: БТА/АР

Малко по-късно в църквата влязоха и родителите на Алексей Навални - Людмила и Анатолий Навални. 

Снимка: Телеграм/Екипът на Навални

Московските управляващи изпратиха десетки служители на реда, както и отряд омонци, които заеха позиции към църквата. Бяха сложени и железни ограждения, а по улиците край храма са паркирани десетки коли на незабавните служби.

Снимка: БТА/АР

Полицаи ревизираха документите и персоналните такъми на минувачите, а в обществените мрежи се появиха известия, че мобилната мрежа в района е изключена. Въпреки мерките на силите за сигурност обаче екипът на Навални разгласява непрекъснато фотоси и видеа в канала си в Телеграм.

В църквата се пускат по 3-4 души, оповестяват съветски кореспонденти, които са на място, представени от каналите " Сота " и " Некста " в Телеграм. 

Кремъл пък разгласи, че неразрешените събирания на хора са в нарушаване на закона. В диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да даде оценка на Навални като политическа фигура и сподели, че няма какво да каже на фамилията му.

" Само увещание, че имаме закони, които би трябвало да бъдат спазвани. Всякакви неразрешени събирания са в нарушаване на закона, а тези, които вземат участие в тях, ще бъдат държани виновни, още веднъж в сходство със закона ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР