Всички снимки Директорът на Областната дирекция на МВР във Варна

...
Всички снимки Директорът на Областната дирекция на МВР във Варна
Коментари Харесай

Първо по рода си антитерористично учение във Варна: Стрелба с ранени в училище

Всички фотоси

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна старши комисар Андрей Ангелов сподели, че учението е доста огромно и в него вземат участие представители на 7-8 институции отвън вътрешното министерство, като измежду тях са Спешна помощ, Българският Червен кръст, Националната система 112 и други.

Според сюжета на учението въоръжен човек влиза в образователно заведение , до момента в който в него тече образователен развой, като открива пукотевица, описа Ангелов. По думите му мъжът открива директна пукотевица по учещите. При нея има ранени, а чиновници на Министерство на вътрешните работи извеждат потърпевши. В края на занятието " терористът " е хванат и изведен от чиновниците на полицията.

Според сюжета на учението въоръжен човек влиза в образователно заведение, до момента в който в него тече образователен развой, като открива пукотевица
Снимка: БТА

Идеята е да се видят нашите дейности, синхронът, в който работим с останалите служби, да проучваме бързината и метода на реагирането и надлежно допустимо най-бързо обезвреждане на лицето с концепцията да се минимализират жертвите, разяснява комисар Ангелов.

Снимка: БТА

Той добави, че Министерство на вътрешните работи има специфичен проект за деяние при такива обстановки.

" Идеята е да сме оптимално готови за такива дейности ", сподели той и напомни, че сходна обстановка имаше предходната година в Сърбия, случват се и на други места по света.

Още след привършване на мероприятието ще създадем и наши разбори, сигурно ще имаме и ние неточности, и би трябвало да ги почистим и отработим, сподели още комисарят. Министерство на вътрешните работи има направен проект за деяние при такива обстановки, както и указания, по които работим действително, заключи той.

Ранени при стрелбата
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР