Всички смятаха, че с по-високите температури вирусът ще изчезне, но

...
Всички смятаха, че с по-високите температури вирусът ще изчезне, но
Коментари Харесай

Деница Сачева обясни защо правителството няма как да подаде оставка

Всички смятаха, че с по-високите температури вирусът ще изчезне, само че стана ясно, че пандемията ще продължи и бъдещите дизайни на ограниченията в общественото министерство бяха изменени. Към днешна дата има доста наранени фамилии от рецесията и чакат да получат помощ. Какво популистко има в това да се отделят 73 млн. лв. за родителите, чиито деца ще учат отдалечено. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

,,Ние преди всичко влагаме в медицинския личен състав. Досега 120 млн. са отделени за 1000 лв., които се дават за първа линия, а следва да се отделят още 40 млн. Разбира се, би трябвало да се провиснал още средства и за общопрактикуващите лекари'', разяснява тя.

Тя уточни, че три са главните системи, върху които би трябвало да се подчертава в изискванията на пандемична рецесия и това са опазването на здравето, образованието и обществената политика. Министър Сачева въпреки всичко посочи, че другите политики също няма да бъдат забравени, заради което дефинира бюджетът за следващата година като "достатъчно уравновесен ".

Да, има недостиг в бюджета, само че той е дребен спрямо останалите европейски страни. България е на второ място по бюджетен недостиг след Естония. Като цяло вършим извънредно рационални крачки и не може да се приказва, че разхищаваме пари, изясни общественият министър.

,,Имаме подготвеност за всички бизнеси да предложим нова мярка, като да вземем за пример да се заплаща на два пъти минималното обезщетение за безработица – тази мярка се създава сега, разисква се с Европейска комисия и обществените партньори'', сподели министър Сачева и добави, че безработицата за октомври е 7,2 %.

По отношение на персоналните асистенти тя подсети, че за тях са отделени 214 млн., а за предходната година средствата са възлизали на 92 млн. лв..

В измененията в Закона за персоналните асистенти Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е означи, че към този момент с персонални асистенти ще могат да се употребяват и самотно живеещи възрастни хора, а заплащането на самите асистенти е увеличено от 730 на 930 лв., като те ще продължат да работят на трудови контракти, с цел да запазят трудовите си права.

На въпрос дали е вярно решението на държавното управление да не подава оставка общественият министър уточни, че за ГЕРБ не е било водещо партийните вреди, които ще понесе партията поради отхвърли си да подаде оставка, колкото грижата и отговорността, която имат пред хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР