Всички сме запознати с термина противоположностите се привличат“На практика е

...
Всички сме запознати с термина противоположностите се привличат“На практика е
Коментари Харесай

Учените разбраха защо противоположностите се привличат

Всички сме осведомени с термина „ противоположностите се притеглят “

На процедура е главен сюжет в множеството сантиментални книги и филми; хора, които нямат съвсем нищо общо, се влюбват и живеят щастливо до края на дните си, написа

Но въпреки в Холивуд това да е норма, какъв брой е правилно това за нас?

Всеки има лист на това, което търси в сътрудниците, доста от които много сходни на нас. Но когато намерите някой, който не дава отговор навръх тези критерии, това ги прави още по-секси. Сериозно, науката даже удостоверява това.

В изследване от 2009 година на Европейското общество на човешката генетика е открито, че разликите в генетичния състав в действителност въздействат върху избора на нашия сътрудник.

Изследването допуска, че хората, които имат " разнообразни съществени комплекси за хистосъвместимост (клъстер от гени, който играе значима роля в имунната функция), са по-склонни да се избират един различен като другари, в сравнение с тези, чиито хистосъвместимост е сходна ".

Проучването приписва това на метода, по който биологията е сигурна, че имаме здравословно възпроизвеждане.

Професор Мария да Грача Бикалхо, който е един от главните откриватели, споделя: „ Макар да е изкушаващо да се мисли, че хората избират сътрудниците заради приликите си, нашето проучване ясно сподели, че точно разликите са тези, които вършат едно възпроизвеждане сполучливо “.

Това в действителност значи, че сме устроени да мислим, че съществуването на разнообразни генетични черти ще ни помогне да имаме здрави деца.

Още по-интересното е, че изследване от 2013 година, извършено от Колумбийския университет, потвърждава, че да имаш прекалено много общи неща с колегата си, в действителност е пагубно за връзките ти.

Така че, макар че е споделяте обща позиция по доста въпроси, съществуването на разнообразни ползи не би трябвало да бъде нещо, което да съсипе връзките ви.

Анкетата мери това, като преглежда какъв брой прилики споделя една двойка във връзка с своите убеждения, личностни черти и цели на връзката. Тя откри, че двойките с най-силни връзки в действителност са тези, които попадат някъде по средата на спектъра.

Да имаш многообразие във връзката не е неприятно нещо. Всъщност тези разлики основават тъкмо нужното пространство, с цел да балансирате вашия любовен живот.

Според доктор Бони Уейл „ ние се нуждаем от напрежението, което идва от това противоположно привличане, с цел да дадем на връзката ни живец “. Тя акцентира, че кавгите сред вас и колегата ви ще доведат до най-добрия секс.

Така че, без значение дали вие и вашият значим различен сте сходни или полярни противоположности, просто не забравяйте, че е допустимо химията да се поддържа жива. Просто може да се наложи да станете малко изобретателни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР