Всички сме убедени вече, че най-тежката и най-сериозната корупция минава

...
Всички сме убедени вече, че най-тежката и най-сериозната корупция минава
Коментари Харесай

Елеонора Николова: Прави се опит да се пресекат много сериозни корупционни канали

Всички сме уверени към този момент, че най-тежката и най-сериозната корупция минава през законите

Това сподели Елеонора Николова, ръководител на тогавашната БОРКОР и някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили в ефира на

Според нея прокуратурата е трябвало да застане компактно до новото държавно управление, тъй като сериозните каузи би трябвало да се вършат "сега и незабавно ":

"Достатъчно е да дадем образец с Васил Божков. Той открадна едни сред 600 и 700 млн. лв., само че по законова наредба. Без законовата смяна такава крупна кражба не можеше да се случи ".

Елеонора Николова разяснява още:

"Съчувствам на младите управленци, тъй като те даже нямат разбиране в какво тресавище с крокодили са нагазили ", сподели Николова и акцентира, че корупцията по този начин надълбоко се е окопала и има доста бранители - служители и политици, че битката с нея ще бъде доста сложна:

"Тази битка би трябвало да ангажира доста воля, доста хора и институции, само че вай-важно е да се даде инструментариум ".

"Прави се опит да се пресекат доста съществени корупционни канали. Въпросът с границата, заведенията. Безмитните магазини също бяха поток на корупция и премахването им стана по гледище на Европейски Съюз, тогава се присъединявахме към. А в този момент, когато сме в Европейски Съюз, ние сякаш не изпълняваме нашите задължения за запазване на входната граница към Европа ", разяснява още тя.

Гражданите би трябвало да поддържат даже и най-бледите опити за противопоставяне на корупцията, счита Николова.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР