Всички сме празнично настроени и ще бъда кратък. По моите

...
Всички сме празнично настроени и ще бъда кратък. По моите
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев обезпокоен: Морбили така смачква имунната памет, че буквално я изтрива

" Всички сме празнично настроени и ще бъда къс. По моите наблюдения, след всичко, което се случи с коронавирус и стресът, който изживяхме, стартира едно възобновяване в доверието във ваксините. Тази ваксина за грип е значима, факт е ".

Това съобщи на брифинг доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил.

„ Тази година има търсене на имунизацията, записаха се доста хора още от септември. Към вчерашна дата бяха сложени към 88% от 308 000 ваксини или малко над 250 000 ваксини ”, съобщи Кунчев.

Той дефинира тези данни като положителни, въз основата на това, което е било постигано като имунизация в предходните години.

" Никога не сме влизали в сезона с подобен микс вируси. Предупреждавам, че ковидът не си е отишъл напълно, още съществува. Генетичната смяна в вариантите е с наклонност да става все по-лека болест и да не се стига до лечебни заведения и усложния ", счита Кунчев.

Той посочи, че и сега 2 пъти повече са случаите на COVID-19, които се записват, по отношение на грипа. Настанените в лечебни заведения на ден варират сред 350 и 400, тези на интензивно лекуване са сред 30-40 души, а в множеството случаи протичането не е толкоз тежко.

" Мен доста повече ме е боязън от морбили, в сравнение с от коклюш. По-страшно е. Има за жалост към този момент и първата жертва на морбили. Починало е малко дете. Морбили е най-заразното от заразните болести. Шансът да заболеете е над 90 %, а последствията след морбили са доста тежки. Така смачква имунната памет, че безусловно я изтрива. В Румъния над 75 % от заболелите са деца, Те са доста по-податливи ", съобщи той.

За разпространението на морбили Кунчев посочи, че в България процентът на имунизация е над 91, а в Румъния, където оповестиха пандемия, процентът е бил 70 за първата имунизация, а за втората - под 60%, у нас - над 87%.

" Внос може и да има в страната, само че се надявам той да е обособени случаи, дребни случаи, а не национална зараза. Все още в страната няма такива случаи ", успокои Кунчев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР