Всички сме повредени. Всички сме уплашени. Всички сме наранени, но

...
Всички сме повредени. Всички сме уплашени. Всички сме наранени, но
Коментари Харесай

Бродуей пърформънс клуб представя мюзикъла „Heathers: The Musical“

„ Всички сме развалени. Всички сме уплашени. Всички сме засегнати, само че това е обикновено, “ трогателен откъс от „ Heathers: The Musical “, който се концентрира върху главната тематика на продукцията – психологичното здраве.

Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избра мюзикъл, който в действителност в никакъв случай не е бил на Бродуей. Защо? – Защото желаят да показват значим проблем, пред който са изправени доста хора в актуалния свят, а точно психологичното здраве.

“Heathers ” ще бъде 15-ата режисура, която BPC качва на сцената на българските театри. Мюзикълът е основан на едноименния филм от 1988 година и сходно на останалите, които клубът е представял в предишното, той предлага както развлечение, по този начин и дълбока тематика за размисъл.

Историята се върти към Вероника Сойер, ученичка в гимназията Westerberg High, която се причислява към кликата на девойките, ръководещи учебното заведение: трите Хедърс. Когато Вероника среща тъмния и тъмен Джей Ди и се влюбва, нещата се объркват като почват отмъщенията подбудени от обич. Какво друго може да се желае от тази мрачна ирония, осмиваща незнанието на хората по отношение на психологичните усложнения?

BPC си партнира с Фондация КОЖА, неправителствена организация, която предлага онлайн платформа за психологично здраве, с цел да увеличи осведомеността по тематиката. Заедно те ще пренесат „ Heathers: The Musical “ в най-големите градове в страната: Благоевград – 25, 26, 27, 28 март - спектакъл „ Д-р Карл Джерасси “, София – 31 март – спектакъл НАТФИЗ, Стара Загора – 2 април – Държавна Опера Стара Загора, Бургас – 4 април – Дом на Нефтохимика и Варна – 6 април – Фестивален и Конгресен Център Варна. Мюзикълът ще се извършва на британски език с български надписи.

В основните функции феновете могат да видят Мария Стефанова, Димитър Стафидов, Димитрина Германова, Даная Иванов и Александра Иванова. Продуцент на мюзикъла е Борис-Михаил Хаджималаков, а режисьор – Теменуга Георгиева. Хореографията е направена от Теодора Недева и Жанита Христова, а вокалната подготовка е дело на Апражита Джаярам и Александра Краснова. Асистент-продуцент е Янита Христова, а Асистен-режисьорите са Даная Иванов и Стефани Ангелова.

Билети могат да се закупят в кампуса на Американския университет в България, касите на EasyPay, онлайн на уеб страницата на EpayGo.bg и билетните центрове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР