Всички сме наясно, че в Google се постъпва на работа

...
Всички сме наясно, че в Google се постъпва на работа
Коментари Харесай

Ще се справиш ли със загадката, която Google дава при интервю за работа?

Всички сме наясно, че в Гугъл се постъпва на работа след много диалози и разнообразни изпити, а освен с положително CV. Една от дилемите, която се е давала на претендентите за встъпване на работа в Гугъл, се оказва много забавна и е по-скоро мистерия.

Представете си, че сте затворени в стая, в която няма храна, а единствено 4 бутилки мляко, само че в една от тях има отрова. В стаята има плъх, който може да употребявате за тест. Има една измама обаче, а тя е, че отровата стартира да работи след 10-ия час. Вие обаче разполагате с 24 часа, в които да изпиете 3 бутилки мляко, с цел да се заситите. В противоположен случай умирате.

Виж още: ТЕСТ: Познай марката на колата единствено по стопа

Въпросът е: Каква ще е тактиката ви, с цел да изпиете 3 бутилки мляко в границите на 24 часа? Разполагате с таймер, с който да мерите времето. В загадката е декларирано, че отровата стартира да работи след 10 часа, а вие разполагате с 24 ч. Повечето хора евентуално автоматизирано ще предположат, че може да пробват единствено 2 бутилки мляко. 

Това значи, че даватe мляко на плъха от първата бутилка, проверяватe резултата след 10-ия час и в случай че плъхът не е починал, даватe му да пие от втората бутилка и проверяватe резултата в края на 20-ия час. Ако и в този случай обаче плъхът е жив, то към този момент няма да има време за трети тест с мляко. Очевидно е, че този метод би бил неверен.

Решението е много простичко:

Давате на плъха мляко от първата бутилка и стартирате таймера. Ако плъхът почине на 10-ия час, значи първата бутилка е отровна. Вие обаче няма да чакате 10 часа, а откакто измине 1 час, ще дадете на плъха да пие и от втората бутилка. Ако отровата е в нея, плъхът ще почине на 11-ия час.

Виж още: Топ атлетка заряза спорта и стана част от ангелите на Victoria's secret 

Съответо, в случай че на 2-ия час давате на плъха мляко от третата бутилка и тя е отровната, животинчето ще почине на 12-ия час. На 3-ия час няма смисъл да давате мляко на плъха от четвъртата бутилка, тъй като в случай че в края на 12-ия час той е жив, то отровата е в бутилка 4.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР