Всички сме наясно, че сме в една изключително трудна ситуация

...
Всички сме наясно, че сме в една изключително трудна ситуация
Коментари Харесай

Крум Дончев: БСП има отговор на кризите с План за първите 100 дни управление |

Всички сме наясно, че сме в една извънредно сложна обстановка - икономическа рецесия, здравна рецесия, демографска рецесия. Трябва да се търсят съответни решения и да спрем боксуването на страната. 45-ият и 46-ият парламент демонстрираха едно безконтролно държание и задълбочиха политическата неустойчивост. Това би трябвало да се промени. 

Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Габрово Крум Дончев по Bulgaria On Air. 

Българска социалистическа партия има отговор на рецесиите, предлагайки План за първите 100 дни на ръководство. В него приказваме за извънредно бързо възходящи цени на електрическата енергия и на главните артикули. Предлагаме понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите и на съществени храни от 20% на 9 на 100. Енергиен фонд, който да се цялостни от свръхпечалбата на търговците и производителите, който да е в помощ на фамилиите и бизнеса. Предстои ни приемането на Бюджет 2022 година, за чието приемане има доста малко време. Затова би трябвало да се подходи отговорно. Призовавам другите партии също да излязат с съответни оферти и решения за тези проблеми, " сподели още той. 

Според социалиста би трябвало генерално да се промени Стратегията за пътна сигурност, защото сега тя е един буквар, преписан от европейската тактика. 

" Чисто концептуално би трябвало да подходим по друг метод. Промяна на методиката на образование на водачите би трябвало да е приоритет. Лошият образец с " Автомагистрали " и " ин хаус " процедурите - би трябвало да придадем оптималната бистрота на процеса на основаване на инфраструктурата. Оттам ще пристигна и нейното качество, " разяснява Дончев. 

По неговите думи е неотложен казусът с автомобилния парк: " Третото нещо е автомобилният парк. Говорим за екостикери и ограничавания, само че подготвена ли е България да поеме тази тежест? Да се вкарат еко правила за достъп до градовете - стопански разрешава ли ни това да се случи? Всички приказват че електрическите автомобили са бъдещето, само че тук имаме доста лимитирани тласъци за тях. Това е една дълга полемика, която би трябвало да бъде обект на дълготрайна тактика за България. ". 

Коментирайки пътната сигурност, Крум Дончев означи, че има огромно възприятие на безотговорност измежду водачите у нас. " Това възприятие би трябвало да бъде отстранено. Всеки един от нас би трябвало да бъде виновен на пътя, тъй като каквито и ограничавания да се вкарват, нямаме ли възприятие на отговорност в нас самите, нищо няма да се промени. Тук положителният образец е доста значим, " акцентира претендентът за депутат на Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР