Всички сме чували за Великата китайска стена и несъмнено тя

...
Всички сме чували за Великата китайска стена и несъмнено тя
Коментари Харесай

Учените разкриха една от най-големите тайни

Всички сме чували за Великата китайска стена и безспорно тя буди възхита, само че и доста въпроси. Има разнообразни теории разглеждащи задачите за нейното създаване. Според откривателите на това неповторимо оборудване, главната му функционалност е била защитата от номадските нации и реализирането на граничен надзор на страната.

За китаеца Великата стена е нещо свято, обект на удивление. Ненапразно било планувано точно този монумент на човешкия дух да се употребява като площадка за осъществяване на " тайнството " на квантовата телепортация.

Хилядолетният знак на най-населената страна в света най-сетне разкри мистерията на своето дългоденствие.

Анализ, извършен от химици от университета " Чжезян ", посочил, че в състава на цимента, които скрепва каменните блокове на Великата китайска стена, влизала удивителна съставна част, която в действителност по това време била нещо нормално.

Работниците, които работили по построяването на стената по времето на ръководството на династията Мин, приготвяли разтвора за измазване от варен ориз и гасена вар - изцяло естествена процедура за строителство от онази ера.

Тайната на удивителната издръжливост на този разтвор е в особеното комбиниране на органични и неорганични субстанции. Амилопектинът (от ориза) и калциевият карбонат (от варта) в съединяване дават материал с изключителни свойства.

Съществува легенда, че на секторите от почвата, където в миналото са паднали капки от разтвора, и до момента не може да порасне трева. Интересен факт е, че оризът, от който се е приготвяла сместа за Великата стена, бил използван от служащите за храна, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР