Всички сме чували за пет на ден, когато става дума

...
Всички сме чували за пет на ден, когато става дума
Коментари Харесай

Трябва ли всички да се стремим да поддържаме фитнес пет пъти на ден?

Всички сме чували за пет дневно, когато става дума за приемане на задоволително плодове и зеленчуци, само че какво да кажем, когато става дума за придвижване телата ни?

Само пет къси и лесни извършения дневно могат да бъдат ключът към опазването на бъдещото ни здраве – в това число оказват помощ за попречване на някои типове рак.

Проучванията демонстрират, че даже дребни количества постоянни придвижването може да бъде потребно. Всъщност единствено три минути и половина дневно интензивна активност, като нанагорнище на стълби, може да понижи общия риск от рак със 17-18 %, спрямо неналичието на интензивна активност – откри проучване от университета в Сидни, оповестено предишния месец.

Въпреки това неналичието на задоволително свободно време постоянно се показва като спънка пред упражненията. Над половината (56 процента) от възрастните споделят, че съществуването на повече време, сила и възприятието, че са във форма, би ги стимулирало да бъдат по-активни физически, съгласно ново изследване, пор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР