Всички сме чували за онези специални храни, които имат почти

...
Всички сме чували за онези специални храни, които имат почти
Коментари Харесай

Работят ли наистина афродизиаците

Всички сме чували за тези специфични храни, които имат съвсем мигновен ефект върху мозъка, либидото, потентността и представянето в леглото. Да, това са афродизиаците - познати и употребявани от епохи, те са кръстени на гръцката богиня на любовта Афродита. А в случай че през днешния ден се сещаме първо за шоколад, ягоди и стриди, то в предишното те не са били чак толкоз апетитни.
 10 храни с ниско наличие на въглехидрати
10 храни за по-лесно намаляване

Малко въглехидрати, малко килограми

Според някои изследвания, преди съвсем всички храни са се считали за афродизиаци. Най-малкото тъй като в случай че човек няма какво да яде, сигурно няма да му е до секс. Но първенците са били тези, които са сложни за намиране и много стъпи - като трюфел, гъши дроб и хайвер. В тази рубрика спадат и храни, които на форма наподобяват на полови органи, а даже и същински скотски тестиси.

И в случай че през днешния ден афродизиаците се свързват най-вече със секса и похотта, то през XVII век са давани на млади двойки, които желаят да имат деца, свързвани са най-вече с репродуктивните качества и имат по-скоро медицински цели.
 Снимка 654683

Има и научни, че някои от тези храни в действителност подкрепят половата функционалност, която зависи от редица фактори на здравословното ни положение. Така да вземем за пример тя може да бъде нарушена при проблеми с кръвообращението, тъй като тогава незадоволително кръв доближава до половите органи, което пък затруднява възбудата.

А аминокиселината L-аргинин, открита в като тикви, орехи и говеждо месо, се трансформира в азотен оксид в тялото, което усилва притока на кръв. Същото важи и за храни с високо наличие на омега 3 мастни киселини, в това число сьомга и авокадо.

Друг асистент е кверцетинът. Той има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят притока на кръв. Съдържа се в ябълки, горски плодове, грозде, алено вино, чесън и черен шоколад. Но изгодите от тези субстанции биха се усетили единствено от хора, които имат нарушавания в кръвообращението.

Именно поради плюсовете за сърдечно-съдовата система от умерената консумация на алено вино се счита, че и то може да усъвършенства половия ни живот. Но безапелационни доказателства за това също липсват, а все повече изследвания в последно време завършват с извода, че е най-добре да не одобряваме никакъв алкохол.
 Снимка 215716
И по-скоро уравновесено хранене като това при средиземноморската диета би било от изгода за представянето ни в леглото. Защото когато се храним пълноценно и даваме всичко належащо на тялото си, хормоните са в норма, имаме повече сила, кръвта доближава до всяка част от тялото, а и постоянно сме в въодушевление за палави игри. " Хората, които спортуват, имат здравословна диета и по-малко стрес, имат и по-добър полов живот ", безапелационни са учените.

Проучване, включващо 600 дами с диабет вид 2, открива, че средиземноморската диета е обвързвана с по-ниски равнища на полова дисфункция, до момента в който друго изследване заключава, че диетата може да бъде обвързвана и с възстановяване на еректилната дисфункция.

Когато приказваме не толкоз за самия акт, а за желанието за него, първо в съзнанието ни изниква шоколадът. Проучвания демонстрират, че какаото може да усили притока на кръв в елементи от тялото ни от кръста надолу. Но няма научни доказателства за директна връзка сред потреблението му и нарасналото либидо.
 Снимка 654682

Дори изследване от 2021 година демонстрира, че дамите, които по-често ядат шоколад, имат понижено предпочитание за секс. А това може да се дължи на обстоятелството, че шоколадът може да работи като сурогат на секса посредством стимулиране на производството на невротрансмитери серотонин и допамин, които също играят роля в нашите полови реакции. И като цяло не е открито доказателство, че която и да е храна покачва половата възбуденост.

Според Джесика Абът, старши учител по еволюционна екология в университета Лунд в Швеция, всяка една храна, която може в действителност да работи като афродизиак, може и да бъде рискова. Повечето, които одобряваме всекидневно, нямат мощно изразени странични дейности. Затова и учените считат, че резултатът върху сексуалното желание и функционалност е по-скоро плацебо - ядем стриди, тъй като знаем, че ще усилят желанието ни за секс, и това в действителност става, тъй като го желаеме, разяснява BBC.

Друго пояснение, което науката дава, е, че някои храни действат позитивно на настроението ни и се борят с депресията и тревогата. А когато те изчезнат и се усещаме в действителност добре, то сигурно ще ни се прави повече секс.
 6 храни за запаметяващ се оргазъм
6 храни за запаметяващ се оргазъм

Защото освен любовта минава през стомаха

Едно е несъмнено - концепцията за афродизиаците е оживяла толкоз дълго, тъй като хората постоянно са били привлечени от концепции, които дават обещание младост, дългоденствие и плодовитост. И заради тази причина е евентуално да продължим да имаме вяра в тях за епохи напред - без значение какво доказва и не съумява да потвърди науката за тези храни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР