Всички сме чували този израз, нали. Настанете се, чувствайте се

...
Всички сме чували този израз, нали. Настанете се, чувствайте се
Коментари Харесай

Да се настаним удобно

Всички сме чували този израз, нали. „ Настанете се, чувствайте се като вкъщи си “. Удобството, което дават столовете, диваните, фотьойлите и кушетките е основата на това да харесаме или не едно жилище. Немалка част от почивните дни минава в сядане или полягване на дивана или фотьойла, да не приказваме за фамилните обеди и вечери. Продължителното стоене в неуместни пози може да докара до дискомфорт на тялото. Затова е нужно да избираме доста деликатно на какво ще седнем или ще се изтегнем. Ето за какво

Трапезните столове са измежду най-често употребените мебели в дома, замисляли ли сте се за това. А дали им обръщаме вниманието, което заслужават? Когато се насочваме към избор на ново обзавеждане за трапезарията е добре да не забравяме няколко съществени фактори. Ще ги споделим с вас, тъй като знаем какъв брой значим е комфортът за всеки член на фамилията. И по този начин, когато сте в мебелния магазин или се каните да поръчате от уеб страницата своите столове, обърнете внимание на:

-стила

Вече е напълно задоволително е да имате столове, които са разнообразни от масата, стига да пасват на декора на стаята. Някои кухни, да вземем за пример залагат на по-битов жанр. Но на пазара има и напълно съвременни решения за трапезарията. Не се тормозете да комбинирате цветове и форми, не е нужно кухнята да е най-скучното място в дома

-материалите

Съвсем обикновено е над 90% от предложенията на пазара да са направени от дърво, само че металът, смолата и даже пластмасата имат своите фенове. Няма някакви рамки за избора, по-важно е да ви харесват и да са комфортни.

-цената

Трапезните столове евентуално ще бъдат по-евтини от масата. Ако нямате доста пари за харчене, може да имате хубави трапезни столове, които са нелошо бюджетно решение. Дървените модели са известен избор, същото важи и за тези с тръбни крайници и облегалки.

-комфорта

Удобството на столовете е различен фактор, който би трябвало да имате поради. Искате трапезните столове да са подобаващи за сядане, вижте дали са задоволително постоянни и имат ли здрава опора.

-цеветовете

Трябва да изберете столове с цвят, който да подхожда на масата и другите мебели в стаята. Ако имате рустикална тематика в интериора си, евентуално ще желаете маса с по-светъл цвят. По-светлите нюанси са по-подходящи за кухня, която не се употребява за публична столова.

-височината

Всичко зависи от това, какъв брой е висока трапезната маса. Нужни са най-малко 20 сантиметра сред седалищната част на стола и долния борд на масата, с цел да се чувствате комфортно.

Ето препоръките за столовете в трапезарията, само че дано обърнем внимание и на вашите дивани. Дали и тук са в действие същите правила? С подобаващия диван във вашия дом вие ще сте на път да създадете удобна и привлекателна всекидневна. Понякога пазаруването му е забележителна инвестиция, по тази причина не правете взаимни отстъпки в избора на верния модел.

От формата до размера и материята на вашия диван – всеки детайл от дизайна ще способства за интериорния образ на вашия дом. Тъй като приказваме за централна част от мебелите във  всекидневната, всички други акценти (като пердета, килими и маси) ще зависят от това по какъв начин наподобява вашият диван.

От членовете на фамилията до гостите и даже домашните любимци – диванът напълно естествено е най-използваната мебел в дома. За вас е значимо да изберете това предложение, което да съчетава сполучливо издръжливост, жанр и комфорт. Ако имате опция да изпробвате определения модел, наложително седнете и постойте най-малко минута – от голямо значение е по какъв начин ще се почувствате по-късно. Статистиката демонстрира, че приблизително прекарваме най-малко час на ден на дивана. Затова комфортът е основен фактор.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР