Всички сме чували, че през август Черно море се обръща

...
Всички сме чували, че през август Черно море се обръща
Коментари Харесай

Внимавайте! Мелтемът вече е в Черно море

Всички сме чували, че през август Черно море се обръща и влизащите във водата би трябвало да бъдат по-внимателни, с цел да избегнат трагични произшествия. Какво в действителност значи това?

През август стартират да духат по-силни ветрове, известни като мелтем, които провокират по-бурни и по-чести безредици на морето.

Антон Налбантов, шеф на водно-спасителната работа към Българския Червен кръст (БЧК), предизвести, че морето не е до колене, а водата, с изключение на място за развлечение, крие и рискове, а когато се подценява и се подхожда безгрижно, се стига до съдбовни произшествия.

" След тези по-бурни безредици се образуват мъртвите течения и дънните ями - доста рискови феномени в морето, изключително за неумеещите да плуват. Когато хората попаднат в тях, доста постоянно обстановките са трагични и, от неведение и суматоха, настава давене, изключително, в случай че няма кой да помогне ", сподели още Налбантов пред Българска телеграфна агенция.

" Мощта на водата издълбава дъното и ямата се появява към брега – на плиткото, само че вършат плиткото надълбоко. Спасителите са подготвени и знаят, че след такива безредици се появяват дънните ями и са задължени заран да оглеждат дъното и да ги обозначат, както и да предизвестяват туристите… За да може човек да преодолее мъртво течение, не би трябвало да плува фронтално, против брега ", напомни Антон Налбантов.

Според него най-големият зложелател на неумеещите да плуват е суматохата, само че не би трябвало да се мисли, че щом си добър плувец, всичко ти е разрешено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР