Всички сме чували, че по света има много добри места

...
Всички сме чували, че по света има много добри места
Коментари Харесай

Ето кои са най-добрите ресторанти в света

Всички сме чували, че по света има доста положителни места за ядене, с доста положителни готвачи, и това си е самата истина. Точно по тази причина се организира и годишна ранглиста за най-хубавите заведения за хранене в света. Тази година тя се организира в Билбао, Испания и дефинира 50-те най-хубави, само че ние ще се спрем на първите пет.

Как да познаем най-хубавите достоверни заведения за хранене по света
Как да познаем най-хубавите достоверни заведения за хранене по света

Тайните на Антъни Бурдейн

5. Gaggan

Ресторантът носи името на началник Гаган Ананд и през последните четири години е избиран за Най-добър ресторант в Азия. Ресторантът се намира в Банкок, Тайланд.

Според списание Forbes, това е най-високото класиране на азиатски ресторант и Шеф до този миг.

4. Eleven Madison Park

Миналогодишният победител в влиятелната ранглиста ще би трябвало да се задоволи с четвъртото място, което не е по никакъв начин малко. Eleven Madison Park се намира в Ню Йорк и е благосъстоятелност на Шеф Даниел Хум.

След спечелването на огромната премия за 2017 година, ресторантът претърпя ободряване, а както виждаме се придържа към минамалистичния тип на чинията.

3. Mirazur

Mirazur се намира в Ментон, Франция, на самата Френска Ривиера. Ресторантът се управлява от Шеф Мауро Колагреко и се отличава със страхотна панорама към Средиземно море, което, несъмнено, е допълнено със средиземноморска кухня.

И тъй като държи на качеството на храната си Mirazur разполага със лична градина, в която се отглеждат огромна част от продуктите.

2. El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca към този момент два пъти е печелил оценката, само че тази година остава в подножието. Ресторантът се намира в Жирона, Испания и се ръководи от тримата братя от семейството Рока и Фонтане - Жорди, Хосе и Хуан.

Тримата залагат на новаторска кухня и ефектна презентация.

1. Osteria Francescana

Най-добрият ресторант за 2018 година се намира в Модена, Италия и се ръководи от Шеф Масимо Ботура.

Идеята на Osteria Francescana е да ни придвижи в атмосферата на характерен дребен италиански ресторант. Но с цел да стигне до първата позиция е извървял дълъг път, като в първите си години даже е бил пред затваряне. Интериорът е повлиян от изкуството и джаз музиката.

През 2017 година ресторантът зае втората позиция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР