Всички сме чували, че отмъщението е варварско занимание, което ни

...
Всички сме чували, че отмъщението е варварско занимание, което ни
Коментари Харесай

10 гениални идеи за качествено отмъщение

Всички сме чували, че отмъщението е варварско занятие, което ни прави по-малко цивилизовани. „ Око за око и светът ще ослепее “, гласи мъдрата фраза на Махатма Ганди.

Когато решиш да отмъщаваш, изкопай два гроба „, пък добавя Конфуций. Да, факт е! Едва ли има някой, който да не знае, че отмъщението е неприятно нещо. Все отново обаче е и прекомерно сладко, изключително в случай че човек успее да си го върне по изтънчен и ефикасен метод.

Ако имате потребност от положителни хрумвания, порталът TopTenz.net сформира лист с няколко в действителност качествени оферти на тематика „ по какъв начин международно известни персони са съумели да трансфорат отмъщението в изкуство “. Ето 10 гениални хрумвания за качествено възмездие.

1. „ Междузвездни войни “ за крал Абдула

През 2007 година кралят на Саудитска Арабия посещава Англия по случай кралския годеж. Става дума за водача на страна, в която човешките права са смешка, мъченията са държавна политика, а корупцията е в реда на нещата. Затова визитата е малко спорно. При идването си за среща с кралица Елизабет по традиция гостът се посреща с музикален привет от Уелската армия. Макар и да не са имали огромно предпочитание, гвардейците въпреки всичко са спазили протокола. Поздравили краля с най-уместната мелодия – Имперският марш от „ Междузвездни войни “. Сещате се нали? Та-та-та… та там. Във кино лентата песента се употребява, когато се приветстват извънредно зли тирани, да вземем за пример Дарт Вейдър. Не е ясно дали Абдула е схванал за подигравката.

2. Густав Климт разкрива голата истина

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Густав Климт е художник, прочут с произведения като „ Целувката “ и „ Adele Bloch-Bauer I “. Основно рисува голи дами и по тази причина е необичайно, че е поканен от Виенския университет да нарисува човешкото изображение на Философията, Правото и Медицината. Всяко от неговите оферти е отхвърлено, тъй като е „ прекомерно порнографско “. Явно от университета не са имали въобще визия с кого се захващат. В отговор Климт рисува „ Nuda Veritas “ („ Голата истина “), която изобразява гола жена, която държи огледало против лицето на гледащия към нея. Отгоре има и откъс на Шилер: „ Ако не можеш да се харесаш на мнозина със своите дейности или своето изкуство, харесай се на малко на брой. Да те харесват всички е неприятно “.

3. Роналд Емерих си го връща на Ебърт и Сискъл

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Режисьорът Роналд Емерих мъчно приема рецензия. Или най-малко на двама съответни рецензия – Джийн Сискъл и Робърт Ебърт. Те не са били благосклонни даже и към „ Универсален боец “, „ Старгейт “ или „ Денят на независимостта “. Така че Емерих взема решение да им отдели особено внимание в идващия си филм – „ Годзила “. Режисьорът избира двама артисти, които оптимално да наподобяват на неговите критици и основава героите Майор Ебърт – свадлив и нагъл клоун и Джийн, който непрестанно му се подмазва. Забавното е, че двамата даже участват на премиерата, само че одобряват умерено видяното.

4. Лорд Байрoн си купува мечка

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

През 1805 година при нанасянето си в влиятелния „ Тринити Колидж “ Лорд Байрон моли администрацията да му разреши да вземе и кучето си. Отказано му е с претекста, че в правилника категорично е записано, че кучета не се позволяват. Реакцията е Байрон е забележителна – той си взима същинска мечка. След като го молят да махне животното, той се съгласява, стига преди този момент да му посочат къде в правилника е записано, че е неразрешено за мечки. Нямало такова предписание, вследствие на което мечката останала с него през цялото му следване.

5. Джордж Лукас дава земята си за щедрост

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Джордж Лукас е прочут режисьор с междупланетна популярност. От 25 години той се пробва да построи работилница за специфични резултати в Марин Кънтри, Калифорния. Целта му е да се раздвижи регионът и да сътвори нови работни места. Но за зла неволя е спъван в проектите си от богатите си съседи си съвсем на всяка крачка – те се оплакват от трафика, който ще докара това, светлината, шума и че „ техните тъмни нощи ще бъдат нарушени “. През 2012 година на Лукас му писва и се отхвърля, само че незабавно по-късно афишира, че дава парцела си на фондация, която дава обещание да го застрои с доста дребни къщи. Разбира се, богатите и изтънчени съседи, пощурели, само че това е ситуацията.

6. Майкъл Крайтън го приема прекомерно персонално

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

През 2004 година Майкъл Крайтън разгласява „ Състояние на боязън “, научно-фантастичен разказ за световното стопляне. Макар и да се потвърдил като публицист измежду необятната аудитория, той е доста тежко подложен на критика от научните среди поради изопачаването на обстоятелствата за световното стопляне. Един от тези критици е Майкъл Краули, който споделя, че Крайтън работи отрицателно на полемиката за световното стопляне и че се отнася враждебно към учените, които работят в тази област. Очевидно на Крайтън това не му се е харесало, тъй като в идната му книга “Следващият ” се появява героят Мик Краули, съден за изнасилването на две годишно дете и също така има дребен пенис.

7. Шарената къща

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Баптисткaта черква в Уестбъро е известна по целия свят като църквата на хомофобията. Те даже са измислили фамозното „ God Hates Fags “ („ Бог ненавижда педалите “). През 2013 година на път за следващото си събиране, поклонниците на църквата виждат къща против църквата си. Къща, която е оцветена в цветовете на „ Гей Прайда “, многоцветното знаме. Отмъстителят се споделя Аарън Джаксън, който инцидентно открива, че къщата против църквата се продава и дава 83 000 $ за нея, единствено с цел да си го върне.

8. Bank of America под забраняване

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

През 2011 година Bank of America връчва известие за просрочена ипотека и забрана на фамилно жилище. Има един проблем обаче – фамилията несъмнено има къщата и дори са платили в брой. Дори не са имали ипотека. Банката завежда дело против хората, което губят и са наказани да платят правосъдните разноски. Естествено отхвърлят да ги платят. След като се съветват с юристите си, притежателите се появяват пред банката с камион и няколко шерифа – с цел да я затворят. Имали законното право да конфискуват банковото имущество (включително и парите в касата). Час по-късно чиновник на банката им дава чек с дължимата сума.

9. Южна Корея облъчва Севера с поп музика

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Отношенията сред двете „ Кореи “ постоянно са били много напрегнати. През години не веднъж са били въвличани във въоръжени спорове, закани и психически войни. През 2010 година обстановката се нажежава. Северна Корея потопява южнокорейски транспортен съд. Следва и артилерийско нахлуване. В отговора Югът насочва радиоизлъчватели към Северна Корея. Звучи единствено корейски поп – нещо което въобще не се харесва на Севера.

10. Арнолд Шварценегер си отмъщава със… стихче

 10 гениални хрумвания за качествено възмездие

Арнолд Шварценегер има доста гении – културист, артист, политик…, а за какво не и стихотворец?! През 2010 година във връзка налагането на несъгласие на закон, читатели виждат скритото обръщение в писмото на Арнолд Шварценегер към виновника – Том Амиано. Ако прочетете единствено първите букви на всеки ред, ще се получи „ fuck you “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР