Всички сме били там в един или друг момент -

...
Всички сме били там в един или друг момент -
Коментари Харесай

Защо губим интерес във интимните си връзки

Всички сме били там в един или различен миг - влюбваме се в някого, той/тя ни се коства като най-интересният и прелъстителен човек на планетата, и всичко е супер. Но губим интерес единствено няколко седмици, откакто сме влезнали в интимни връзки.

Добрата вест е, че това е изцяло обикновено и много постоянно срещано събитие в днешно време, споделя психологът и сексолог доктор Маргарет Пол.

Причината, споделя тя, се крие в страховете ни - боязън да се отдадеш изцяло на лудостта на любовта и да бъдеш манипулиран от половинката си, и боязън да загубиш индивида до себе си или да бъдеш отритнат от него.

Според доктор Пол и други психолози, тези страхове са единствено фасада за по-дълбок проблем, който имаме - че не обичаме себе си задоволително.

Хората задържат любовта, когато обичат себе си, а не когато жертват себе си в името на това да имат надзор над обстановката.

Ако влизаме във връзката, тъй като желаеме да се усещаме обичани и ценени, желаеме да получаваме нечие време и старания - обричаме по-нататъшните си връзки на неуспех.

Д-р Пол съпоставя този вид връзки със зависимостите към стимуланти - вземаме нещо, с цел да се почувстваме пълноценни, готини и смислени за времето, в което сме под влияние. След като резултатите свършат, сме още веднъж празни.

Ако изоставим себе си и любовта към нас самите, не ни остава нищо, което да отдадем на другия човек. Същевременно се усещаме празни, тъй като сме неглижирали личната си персона в устрема да се харесаме на колегата си.

Изтощени и в дисбаланс със себе си, не ни остава нищо друго, с изключение на да загубим интерес и към отсрещния човек. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР