Всички служители в 28-те структури на регионалните здравни инспекции ще

...
Всички служители в 28-те структури на регионалните здравни инспекции ще
Коментари Харесай

Част от държавните здравни служители получават увеличение на заплатите с между 7 и 18%

Всички чиновници в 28-те структури на районните здравни инспекции ще получат нарастване на работните заплати със приблизително 18%, считано от 1 януари тази година, заяви Министерството на здравеопазването. Това е планувано в държавния бюджет за 2018 година и е в сходство с Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация.

За структурите на РЗИ междинното нарастване на разноските за хонорари е 18%, като на някои места покачването ще надвиши плануваното, според от числеността на личния състав. Повишението ще бъде изплатено на чиновниците дружно с възнагражденията за март. В момента приблизително за страната чиновниците на Регионалните здравни инспекции получават към 640 лева на месец, а с нарастването се чака междинната заплата да доближи 754 лева./мес.

В бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година са заложени също и средства за нарастване на работните заплати на чиновниците в държавните психиатрични лечебни заведения, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в районните центрове по трансфузионна хематология, само че нарастванията са по-малки.

В центровете по трансфузионна хематология нарастването на разноските за личен състав е в размер на 730.9 хиляди лева или нарастване от 11.5%. За държавните психиатрични лечебни заведения са планувани в допълнение 2.4 млн. лева и нарастване от 13% на заплатите. За чиновниците на домовете за медико-социални грижи за деца са отделени в допълнение 1 млн. лева за нарастване на заплатите с към 7%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР