Всички служители в 28-те структури на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)

...
Всички служители в 28-те структури на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)
Коментари Харесай

С 18% по-големи заплати за регионалните здравни инспектори

Всички чиновници в 28-те структури на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) ще получат нарастване на работните заплати. Увеличението е със задна дата, считано от 1 януари тази година, в сходство с Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация, оповестиха от Министерството на здравеопазванвето.

Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година са планувани средства по отношение на нарастване на минималната работна заплата, както и за нарастване на заплатите на работещите в системата на Министерство на здравеопазването. За структурите на РЗИ междинното нарастване на разноските за хонорари е 18%, като на някои места покачването ще надвиши плануваното, според от числеността на личния състав.

Повишението ще бъде изплатено на чиновниците дружно с мартенските им хонорари. Данните на Министерството на здравеопазването демонстрират, че приблизително за страната чиновниците на Регионалните здравни инспекции получават към 640 лева на месец. В резултат на нарастването се чака междинната заплата да доближи 754 лева

В бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година са заложени средства и за нарастване на работните заплати на чиновниците в държавните психиатрични лечебни заведения, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в районните центрове по трансфузионна хематология:

o В центровете по трансфузионна хематология нарастването на разноските за личен състав е в размер на 730.9 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване с 11.5%.

o За държавните психиатрични лечебни заведения нарастването на разноските за личен състав е в размер на 2 449.6 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване с 13%.

o За домовете за медико-социални грижи за деца разноските за личен състав са увеличени с 1 067.3 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване на работните заплати със 7%.

Министерството на здравеопазването ще извърши поетите задължения за осъществяване на Концепция за развиване на незабавна здравна помощ 2018-2020 година, като за 2018 година е планувано нарастване на разноските за личен състав на работещите в центровете за незабавна здравна помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР