Всички служители в 28-те структури на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)

...
Всички служители в 28-те структури на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)
Коментари Харесай

С 18% по-големи заплати за регионалните здравни инспектори

Всички чиновници в 28-те структури на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) ще получат нарастване на работните заплати. Увеличението е със задна дата, считано от 1 януари тази година, в сходство с Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация, оповестиха от Министерството на здравеопазванвето, представени от Inews.

Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година са планувани средства по отношение на нарастване на минималната работна заплата, както и за нарастване на заплатите на работещите в системата на Министерство на здравеопазването. За структурите на РЗИ междинното нарастване на разноските за хонорари е 18%, като на някои места покачването ще надвиши плануваното, според от числеността на личния състав.

Повишението ще бъде изплатено на чиновниците дружно с мартенските им хонорари. Данните на Министерството на здравеопазването демонстрират, че приблизително за страната чиновниците на Регионалните здравни инспекции получават към 640 лева на месец. В резултат на нарастването се чака междинната заплата да доближи 754 лева

В бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година са заложени средства и за нарастване на работните заплати на чиновниците в държавните психиатрични лечебни заведения, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в районните центрове по трансфузионна хематология:

o    В центровете по трансфузионна хематология нарастването на разноските за личен състав е в размер на 730.9 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване с 11.5%.

o    За държавните психиатрични лечебни заведения нарастването на разноските за личен състав е в размер на 2 449.6 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване с 13%.

o    За домовете за медико-социални грижи за деца разноските за личен състав са увеличени с 1 067.3 хиляди лева Със средствата се чака приблизително нарастване на работните заплати със 7%.

Министерството на здравеопазването ще извърши поетите задължения за осъществяване на Концепция за развиване на незабавна здравна помощ 2018-2020 година, като за 2018 година е планувано нарастване на разноските за личен състав на работещите в центровете за незабавна здравна помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР