Всички служители получават заплащане за своята работа, но то не

...
Всички служители получават заплащане за своята работа, но то не
Коментари Харесай

Хвалете ги по правилния начин!

Всички чиновници получават възнаграждение за своята работа, само че то не е единственото нещо, което ги стимулира да дават най-хубавото от себе си. Всички чиновници желаят да бъдат ценени и да получават самопризнание за добре свършената работа. Те желаят да бъдат видяни и приносът им към компанията да бъде бележит и изложена на показ пред всички.

Най-добрият метод да задоволите потребността от утвърждение на вашите чиновници е като създадете просвета на самопризнание, в която водачите не се двоумят да хвалят своите чиновници, когато те са го заслужили.

Това са 6 ефикасни тактики, които ще ви оказват помощ да създадете просвета на самопризнание:

1. С какво тъкмо се оправят добре вашите чиновници?

Когато хвалите ваш чиновник за нещо, което е направил добре, би трябвало да бъдете допустимо най-конкретни. Неясната противоположна връзка и похвалите от рода на: „ Наистина се справяш отлично! “, не оказват помощ на хората да схванат какво тъкмо би трябвало да продължат да правят(и какво не). От друга страна, когато кажете: „ Впечатлени сме, че си съумял да увеличиш продажбите с 20% за този месец. Продължавайте в същия дух! “, вашият чиновник схваща каква е повода за полученото самопризнание и ще се старае в бъдеще да надгради върху този аспект на своята работа.

2. Хвалете и с дейности, освен с думи

След като кажете на някой от какво съответно сте удовлетворени в работата му, възложете идната задача на същия човек. Така ще покажете освен на него, само че и на целия екип, че оценявате напъните, които е вложил нейното осъществяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР