Всички служители на ТЕЛК-Ловеч са подали молби за напускане, съобщава

...
Всички служители на ТЕЛК-Ловеч са подали молби за напускане, съобщава
Коментари Харесай

Закриват временно ТЕЛК-Ловеч

Всички чиновници на ТЕЛК-Ловеч са подали молби за овакантяване, оповестява БНР.

По тази причина Комисията е застрашена от закриване, откакто целият състав не желае да работи с доктор Донка Минкова.

" Д-р Минкова не се връща на работа, тъй като целият ТЕЛК подава оставка и няма по какъв начин единствено тя да остане на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит ", изясни шефът на болничното заведение в Ловеч доктор Румяна Нановска.

Тя съобщи, че тази седмица комисията ще работи по график и в цялостен състав. Проблемът ще се взема решение при започване на идната година. На доктор Минкова е препоръчано да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички компенсации.

Самата доктор Минкова обаче бе безапелационна, че ще се върне на работа и увери, че и тя не желае да работи с хората, които са създали нарушаванията, за които е сезирана прокуратурата.

По думи на доктор Нановска ТЕЛК комисията ще прекрати работа до основаването на нова комисия. Тя разясни, че здравният министър Кирил Ананиев е известен за това.

Тя бе безапелационна, че ТЕЛК-Ловеч ще бъде краткотрайно закрит.

Припомняме, през вчерашния ден чиновниците на ТЕЛК-Ловеч групово подадоха оставки, откакто някогашната директорка на ТЕЛК-а доктор Донка Минкова беше върната на работа.

Тя беше краткотрайно отстранена в края на януари, откакто полицията я арестува в миг на приемане на рушвет за издаване на подправено решение. При претършуване на жилището й бяха открити огромна сума пари, както и три папки с медицински документи, нужни за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лв..

По-късно стана ясно и че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. рушвет за издаването на решения за неработоспособност.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне Минкова под домакински арест. Няколко месеца по-късно пък мярката й беше изменена на " парична гаранция ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР