Всички служители на специалните служби ще бъдат проверени за лоялност,

...
Всички служители на специалните служби ще бъдат проверени за лоялност,
Коментари Харесай

ЗАКЪСНЯЛА ЛУСТРАЦИЯ: Проверяват всички агенти на спецслужбите за лоялност

Всички чиновници на специфичните служби ще бъдат тествани за преданост, на съдружния съвет министър председателят Кирил Петков одобри тази наша концепция, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви депутатът от " Демократична България " и водач на ДСБ Атанас Атанасов.

Той добави, че за задачата на позакъснялата лустрация ще се заимства опитът на партньорски служби от други страни от Европейски Съюз. Депутатът добави, че това ще се направи без да се подвига звук.

" Наложително е да се случи това, тъй като виждаме, аз, несъмнено, с професионално око го виждам и го чувствам по какъв начин в избрани моменти просто или изтича информация или се работи дезинформационно или дори има хора от службите, които правят дейности, с които дестабилизират властта ", сподели още Атанасов

Той акцентира, че това е основно деяние, с цел да се премине към желаната от партията " депутинизация " на България.

" Знам, че се разисква името на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. Но това е въпрос, който би трябвало да зададете на премиера, тъй като той в този момент е министър на вътрешните работи ", сподели Атанасов в отговор на въпрос.

Реформата на антикорупционната комисия също е част от ограниченията за " депутинизация " на обединяването.

Депутатът добави, представен от " Дневник ", че в това време сегашният началник на Министерство на вътрешните работи би трябвало да продължи да работи в посока служителите на реда да имат по-сериозни проверяващи функционалности. " Надявам се до наесен това да се случи ", уточни Атанасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР