Всички служители на Пътната полиция ще бъдат на пътя и

...
Всички служители на Пътната полиция ще бъдат на пътя и
Коментари Харесай

Полицаи ще вадят от трафика агресивните шофьори

Всички чиновници на Пътната полиция ще бъдат на пътя и ще реализират в това число линеен надзор, като се сливат с трафика и вадят от него нападателните водачи, това сподели през днешния ден пред Би Ти Ви началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев. Той изясни, че ще бъдат извадени и всички работещи камери и радари за надзор на скоростта.

" Най-често нарушаване на пътя остава придвижването с превишена и несъобразена скорост. Сега към празниците всички камери на пътя работят, даже и през нощта ", предизвести Тенев (какво сподели той за незаконните схеми в " Пътна полиция " вижте тук).

Иначе и за около тези пътувания за празниците по пътищата има няколко невралгични точки, където са вероятни тапи. Почти несъмнено такива ще има през днешния ден следобяд и на следващия ден заран, както и в понеделник заран при тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус ". Там се употребява единствено едната от двете тръби в двете посоки и в случай че се съди по предходни празнични дни, тапите са обезпечени.

Пътуващите от и за Враца, Монтана и Видин могат да употребяват като опция на " Хемус " прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле. Вместо автомагистрала " Тракия ", на която даже една лека злополука може да провокира колони от коли, може да се употребява Подбалканският път.

Затворен сектор има и на автомагистрала " Марица " - платното в посока Пловдив от километър 99 до 109, само че всекидневно там натоварването е по-слабо и рядко има тапи. На няколко места по автомагистралите има поправки, които не стесняват пътя, само че поставените ограничавания на скоростта носят риск от съществени санкции. Такива сектори на автомагистрала " Тракия " са сред километри 45 и 46 (при пътен възел Мухово) и в област Бургас сред 346 и 349 км, където ограничаването е 70 вместо 140 км/ч. Също 70 км/ч е и ограничаването на " Хемус " при тунел " Витиня " (между 31 и 34 км).

За шофиране в спешната лента на автомагистрала глобата е санкция 1000 лв. и три месеца без брошура. Размерът на останалите санкции можете да видите тук.

Въпреки обещанията за добра организация изненади по пътищата не са изключени, като навременната информация е основна за отбягване на тапи и проблематични сектори. Особено потребни в този смисъл са няколко приложения за смарт телефони.

Гугъл maps да вземем за пример предлага по няколко маршрута до крайната спирка, като показва време на пътешестване на база настоящия трафик. Добре е приложението да се държи под око и при самото пътешестване, защото може да предизвести за зародил по трасето проблем.

Waze е друга потребна апликация, която наред с данни на трафика, въз основата на които избира най-бърз маршрут, предизвестява за патрули на Пътна полиция, произшествия, рискове на пътя и т.н.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР