Всички служби в България са участвали в решението за изгонването

...
Всички служби в България са участвали в решението за изгонването
Коментари Харесай

Решението за изгонване на 70 души от руските мисии - след три доклада на ДАНС

Всички служби в България са взели участие в решението за изгонването на 70 дипломати и чиновници на посолството и консулствата на Москва у нас. Имало е три отчета на ДАНС.

Това разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков на влизане в пленарната зала на Народното събрание, където бе извикан, с цел да изясни за решението страната да прогони чиновниците на съветската дипломатическа задача, което разгласи през вчерашния ден.

Петков уточни, че решението не е еднолично негово, в каквото бе упрекнат през днешния ден, а е плод на цели три отчета на така наречен Българско ФБР - от май, юни и март и е взето след съвещание на Съвета по сигурността към министър-председателя, провело се на 9 юни. Отделни информации от ДАНС имало още през март.

Петков изброи и службите, имащи отношение по проблема, участвали на съвещанието. Там е имало представители на
Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ДАР, военното разузнаване, НСО, секретарят на съвета по сигурността и представител на президентсската институция.

Последното е любопитно, защото през днешния ден президентът Румен Радев разгласи, че не е бил осведомен за случая.

Петков се явява на закрито съвещание по искане на Българска социалистическа партия. Днес левицата разгласи, че осъжда дейностите по изгонването, упрекна Кирил Петков, че е взел еднолично решението - без да осведоми съдружните си сътрудници и даде поръчка - няма да седне на масата на договарянията за ново държавно управление, в случай че той отново е претендент за министър-председател.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР