Всички служби на МВР ще бъдат ангажирани с контрол на

...
Всички служби на МВР ще бъдат ангажирани с контрол на
Коментари Харесай

МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празниците

Всички служби на Министерство на вътрешните работи ще бъдат ангажирани с надзор на разпоредбите за придвижване по пътищата преди, по време и след идните коледни и новогодишни празници. Това се разбра през днешния ден на конференция в дирекция на полицията.

Освен от Пътна полиция, която ще употребява и цивилни коли, спазването на пътните правила ще управляват и чиновници на жандармерията и Охранителна полиция. Основно ще се следи за нападателно каране, шофиране в спешните лентите, неправилни маневри и превишена скорост.

Общо към 3600 служители на реда ще се по пътищата, като най-сериозно наличие ще има в петък (20 декември), понеделник (23 декември), идващия петък (27 декември) и на 1 януари.

Мобилизирани са всички устройства за надзор на скоростта, които са общо 205. Сред тях има 22 стационарни радара, 32 камери триноги и 148 мобилни станции в полицейските коли. От Пътна полиция показаха, че през предходната година сред 21 декември и 1 януари са издадени 12 400 фиша за разнообразни нарушавания, 14 хиляди фиша за превишена скорост, 4670 акта и са отнети 270 книжки за алкохол или опиати. На 134 автомобила са прекъснати регистрациите, тъй като са били карали от пияни или дрогирани лица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР