Всички служби, които имат отношение към пътната безопасност, ще бъдат

...
Всички служби, които имат отношение към пътната безопасност, ще бъдат
Коментари Харесай

Нова държавна структура ще следи за безопасността по пътищата

Всички служби, които имат отношение към пътната сигурност, ще бъдат събрани в една конструкция. Тя ще включва службите на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на превоза, Министерството на районното развиване, Министерството на образованието, АПИ и други ведомства.

Тази конструкция ще има директни отговорности към пътната сигурност, с цел да няма делене на отговорностите при произшествия и нарушавания. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерския съвет, в който взеха присъединяване министърът на районното развиване Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев, зам.-министърът на превоза Ангел Попов и Богдан Милчев от " Института за пътна сигурност ".

Дончев посочи, че към момента не е ясно каква институционална форма ще бъде - комисия или организация. Структурата няма да е към някое от министерствата и ще е оптимално покрай Министерския съвет. 

" Предстои работа по тематиката за техническите елементи - конструкция, състав, изчистване на пълномощията, с цел да е оптимално ефикасна.Тя ще упражнява деен надзор на останалите функционалности и ще е звено, което ще има отговорността да прави политики на тази тематика. Още през днешния ден стартира техническата работа и колкото можем по-скоро ще излезем със законодателно предложение ", изясни вицепремиерът Дончев, представен от " 24 часа ". 

Той добави, че са отворени към всевъзможни оферти. Ще бъдат изслушани експерти от всички неправителствени организации в региона. Като последваща стъпка ще се направи стратегически обзор на всички документи - през просветителната система, образованието на водачите, издаването на книжки, пътната инфраструктура, успеваемостта на КАТ.

Този външен самостоятелен орган ще може да прави наставления на министрите и министерствата. Няма да се назначават нови чиновници, всички бройки и специалисти ще бъдат взети от изброените ведомства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР