Всички следващи инвестиции с Китай трябва да са по европейски

...
Всички следващи инвестиции с Китай трябва да са по европейски
Коментари Харесай

Министърът на икономиката разкри от какво се интересуват китайските инвеститори

Всички последващи вложения с Китай би трябвало да са по европейски пример. България ще бъде поръчител за това, че ще съблюдават всички европейски правила. През нас ще минават и покупко-продажбите с Европа. Китай не желае да раздели Европа, за това и би трябвало да съблюдаваме разпоредбите на Европейски Съюз. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов утринния блок на Българска национална телевизия.
Ако погледнем данните - вложенията на Китай в Западна Европа са повече в сравнение с в Източна. Най-важен за мен е политическият сигнал от Китай, че районът и страната са значими в капиталов проект ", добави министрът.
" Нашият бизнес да се нуждае от обезпечен пазар. 10 хиляди тона тютюн ще купят от нас Китай. От качеството ни зависи дали тези продажби ще продължат, за което и приканвам и производителите ", сподели още той.
" От една страна се беседва за енергетика, туризъм и инфраструктура, само че ще има и диалози за индустриални зони и създаване на електрически камиони. Китайските туристи търсят високо качество. Китайците се интересуват от БИО земеделие, здраве и дългоденствие ", разкри Караниколов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР