Всички си задават въпроса, откъде е взел тези руски процесори. Интересен

...
Всички си задават въпроса, откъде е взел тези руски процесори.
Интересен
Коментари Харесай

Много необичайна контрабанда: руски тираджия се опита контрабандно на пренесе от Латвия в Беларус 440 процесора Байкал-T1

Всички си задават въпроса, от кое място е взел тези съветски процесори.

Интересен случай на контрабанда бе оголен от митническите чиновници на Витебск: 440 процесора Байкал-Т1 бяха открити в камион, ръководен от съветски жител пътуващ от Латвия за Беларус.

Водачът споделил, че ги е пренасял по молба на собствен прочут и просто е не запомнил да ги заявява. Междувременно цената на пратката е оценена на 150 хиляди беларуски рубли (около 50 хиляди щатски долара), а митническите такси, в случай че са били декларирани, са щели да бъдат към 30 хиляди беларуски рубли (около 10 хиляди щатски долара).

Оправданието не е помогнало – жителят е притеглен към административна отговорност по част 4 от член 15.5 от Административния кодекс на Република Беларус („ Недеклариране или показване на погрешна информация за артикули “), глоба, която планува санкция до 30% от цената на административното нарушаване.

Най-интересното в този случай е от кое място е пристигнала партидата от 440 процесора от „ приятеля “ на водача на камиона, тъй като TSMC не ги създава от повече от година. Не е ясно и по какъв начин процесорите са стигнали до Латвия и за кого в последна сметка са били предопределени.

Руските чипове Байкал-Т1 съдържат две ядра и работят при тактова периодичност 1,2 GHz. Използвана е MIPS архитектура, а съгласно производителя, чипът дава отговор на най-съвременните условия към продуктивността и потреблението на електрическа сила. Използван е 28 нанометров софтуерен развой, а в чипа са интегрирани контролер за DDR3-1600 памет, 10 Gb Ethernet, 1 Gb Ethernet, PCIe Gen.3, ръководство на SATA 3.0 и USB 2.0 портове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР