Всички си спомняме сладкото голичко бебе от албума Nevermind на

...
Всички си спомняме сладкото голичко бебе от албума Nevermind на
Коментари Харесай

Има ли право голото бебе от албума Nevermind на Nirvana

Всички си спомняме сладкото голичко бебе от албума Nevermind на Nirvana, който излезе през 1991 година Е, мъчно би било да не си го спомняме, тъй като това несъмнено е един от най-хубавите албуми на групата. И, несъмнено, освен поради страхотните песни от него, само че и поради гениалната обложка.
 Дейв Грол, The Storyteller и записките на музиканта от Foo Fighters и Nirvana
Дейв Грол издава автобиография

Какво ще прочетем в записките на музиканта от Foo Fighters и Nirvana

Това е една от най-разпознаваемите обложки на музикални албуми на всички времена. Тя изобразява голото бебе Спенсър Елдън под вода в басейн. Върху изображението има и доларова банкнота на риболовна кука, към която детето плува.

Когато родителите на Спенсър вземат решение да го снимат като бебе, той е единствено на четири месеца. За фотографията получават 200 $. През 2016 година, 25 години по-късно, към този момент порасналият Спенсър Елдън пресъздава същата фотография, в чест на годишнината на популярния албум. Тогава Спенсър споделя, че е предложил на фотографа да скочи гол в басейна, само че фотографът го е разубедил, защото е считал, че ще наподобява необичайно и ще бъде неуместно.

Няколко години по-късно обаче през 2021 година пораснало бебе има други искания. Вече 30-годишният Спенсър Елдън взема решение да съди Nirvana за детска порнография. Адвокатът на Елдън твърди, че включването на банкнотата в изображението прави детето да наподобява " като секс служащ ". Самият Елдън претендира, че в никакъв случай не е получавал възнаграждение за фотографията, с изключение на 200 $, които родителите му са взели.

Обвиненията на Елдън, че групата " умишлено е продуцирала, имала и рекламирала детска порнография, в която той е взел участие, и умишлено е получила облаги от това " обаче са отхвърлени от съда в Калифорния и делото е прекъснато, пишат от Daily Mail.

На нас ни се коства, че казусът е обезверен опит Елдън да се снабди с една забележителна сума пари. Затова и се радваме, че калифорнийският съд отхвърли делото му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР