Всички си спомняме отлично как Тейлър Фриц спря серията от

...
Всички си спомняме отлично как Тейлър Фриц спря серията от
Коментари Харесай

Войн от друго измерение: Надал извоюва епичен обрат над Фриц и е в топ 4 на Уимбълдън!

Всички си спомняме чудесно по какъв начин Тейлър Фриц спря серията от 20 следващи победи на Рафаел Надал при започване на 2022-ра, надигравайки го на финала в Индиън Уелс. Тогава някогашният номер едно игра от самото начало със спукано ребро и на процедура беше персонален от опцията да се противпостави пълноценно, а през днешния ден изглеждаше, че историята ще се повтори в четвъртфиналите на Уимбълдън.

Фриц действаше със съществено ентусиазъм, до момента в който Матадора изпитваше дискомфорт в региона на корема и изглеждаше подготвен да приключи навреме присъединяване си в шампионата, но за следващ път показва невероятната си борбеност и победи в петсетова драма, която продължи над четири часа - 3:6 7:5 3:6 7:5 7:6(4). По този метод международният номер четири откри място на осмия си 1/2-финал върху " свещената трева ", а там го чака конфликт с Ник Кирьос, който в предишното е побеждавал Рафа на същата конкуренция.

Still standing. Still fighting. Still. |
— Wimbledon (@Wimbledon)
Надал започва на допустимо най-високите си обороти от първата точка и американецът не беше подготвен да противодейства на връхлитащата го мощност от другата страна на мрежата. Матадора проби още в дебютното подаване на съперника и на бърза ръка затвърди взетото преимущество, с цел да поведе с 3:1. Последва ново тежко тестване за 24-годишния играч от линията за начален удар, защото испанецът се откъсна напред с 0:30, само че този път сервисът на 12-ия подложен проработи в точния момент и вредите бяха заличени. Това даде съществено самочувствие в дейностите на първенеца от Индиън Уелс, чиито ретури попадаха със сериозна дълбочина в полето на съперника, и внезапно ибериецът трябваше да отразява три следващи брейкбола.

Рафа се оправи с тази нелека задача, но последва негова непредизвикана неточност в опит да нанесе завършващ форхенд и Фриц проби благодарение на праволинеен минаващ удар. Оттам насетне по-нискоранкираният състезател пое цялостен надзор над събитията на корта, до момента в който манакорецът изглеждаше привършен откъм физически сили и съобщи сета скоропостижно, откакто загуби последните пет гейма в него.

Двукратният първенец още веднъж имаше вихрено начало във втората част, която откри с ранен пробив в своя изгода, въпреки че този път самият американец имаше сериозна виновност за изоставането си, тъй като непрестанно пресилваше опитите си за уинъри и Надал се възползва от неточностите му. Отговорът на международния номер 14 не закъсня, което не беше изненадващо предвид на неубедителното сервиране от двамата състезатели в огромни интервали от мача.

Серията на Фриц не спря дотук и той можеше да осъществя брейк за задатък от 4:3, единствено че испанецът си оказа помощ с първото подаване и към този момент оцеля. Тогава последва здравно спиране за 22-кратния притежател на " мейджър " титли, който изпитваше неразположение в региона на корема. Все отново това не попречи на втория подложен да дава най-хубавото от себе си, като двукратният първенец се снабди със сетбол в десетия гейм и се възползва от него, пласирайки неспасяемо воле в опразнената част от корта.

Аутсайдерът по никакъв метод не се поддаде на отрицателните страсти и продължи да играе с висока доза риск. 24-годишният тенисист нападаше всяка една по-плитка топка, а темпото несъмнено стана прекомерно бързо за усета на левичаря и постоянно го виждахме по какъв начин реализира мръсен контакт с топката. Наред беше нов трагичен миг, защото Фриц изиска да бъде тествана превръзката му на десния крайник. За негово благополучие, здравословното му положение се оказа чудесно и 12-ият подложен заигра по-освободено от всеки път, съумявайки да отмъкне на два пъти съперниковия сервис, и закономерно поведе в обособените сетове.



Следващата част започва с замяна на цели три пробива, от която печеливш излезе Надал, тъй като реализира с един повече. Матадора очевидно понижи скоростта на началния си удар, само че компенсираше с мощни форхенди от всяка една позиция, които възстановяваха негова позиция в разиграването. Защитата на американеца пък изрично не можеше да удържи натиска от другата страна на мрежата и манакорецът бранеше безпроблемно задатъка си до 4:2 в своя изгода. Едва ли обаче някой остана сюрпризиран от следващия поврат в срещата, след който младокът поведе с 5:4 и се приближи на единствено гейм от триумфа. Както чудесно знаем, то ибериецът е най-опасен, когато е притиснат до стената и за следващ път затвърди въпросните усещания, като влезе в поредност от извоювани точки, с чиято помощ възвърне паритета в общия резултат.

Така спечелилият щеше да бъде избран в пети съдбоносен сет, където най-сетне двамата играчи стабилизираха изявите си на личен сервис и никой от тях не даваше тип, че скоро ще се пропука. Гонитбата в геймовете продължи до 3:3, като в този миг Рафа усети съмнения в играта на съперника и не след дълго разполагаше с късмет за пробив, който беше отразен със подпомагане от лентата на мрежата, която разреши бекхенда на Фриц да премине в полето на втория подложен.

Испанецът не се отхвърли от търсенето на брейка и продуцира два следващи зашеметяващи форхенда по правата, които му дадоха уверено преимущество в мача. По всичко личеше, че всичко за 14-тия в света е изгубено, единствено че неговите проекти бяха напълно други и не се поколеба да направи рибрейк. Тези събития изрично разклатиха любимеца, съдейки по някои недобре подбрани удари от негова страна. Американецът усещаше проблемите на противника и смая феновете със способността си да приключва топката посредством използването на къси диагонали.

Накрая борбата трябваше да бъде решена в супер тайбрек до 10 точки. Там тогавашната първа ракета на света мигновено си обезпечи мини пробив на сметката си и усили разликата до 5:0 в своя изгода. Фриц въпреки всичко не се съобщи и понижи пасива си до 3:5, единствено че след това откри сили да завоюва единствено още едно разиграване и Матадора постави точка на разногласието с следващия си безмилостен дланов удар.

Just things
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР