Всички си мислят, че Банско е най-близкият курорт до столицата,

...
Всички си мислят, че Банско е най-близкият курорт до столицата,
Коментари Харесай

Попов: Надявам се в най-скоро софиянци да тренират и карат свободно ски на Витоша

Всички си мислят, че Банско е най-близкият курорт до столицата, само че не е по този начин. Просто се надявам в най-скоро време нещата да се развият и горе да имаме софиянци, които да упражняват и да карат свободно ски. Това съобщи отличеният за Спортист номер 1 на София за 2023 година Алберт Попов след церемонията по награждаване на най-хубавите ни спортисти в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Аби разяснява какво значи премията за него. „ Разбира се, че тежи. Това значи, че би трябвало да съм още по-голям образец за младите. Смятам, че ще бъда и се надявам от ден на ден младежи да се възпламеняват по спортове, да имаме спортисти. Защото, да, имаме ужасно положителни резултати в разнообразни спортове, само че единствено и само от дребен брой спортисти. Така че задачата на тази Фондация е да усили броя на нашите спортисти “, приказва той за задачата на Фондация „ София – международна столица на спорта “ за 2024 година, на която той е едно от двете лица дружно с шахматистката ни Белослава Кръстева.

По отношение на Витоша, най-хубавият ни скиор изрази страдание за положението на Витоша и призна, че се срами всякога, когато се качи там на фона на положението на планината и изискванията за каране на ски. „ Да, доста е тъпо нещо толкоз скъпо за мен, това е едно благосъстояние на България и на София, в действителност нищо да не се случва. Срам ме е всякога, когато се кача – не знам какво би трябвало да се случи, само че е същинска срамотия. Това не се разяснява единствено в България, а и в чужбина. Всички си мислят, че Банско е най-близкият курорт до столицата, само че не е по този начин. Просто се надявам в най-скоро време нещата да се развият и горе да имаме софиянци, които да упражняват и да карат свободно ски “.

Относно това какво го чака, Алберт съобщи: „ Предстоят ми тренировки на Банско, където беше Световната купа. Ще се приготвяме за Америка, по-късно стягане на багажите и полетът на 20 февруари за Америка. Не знам дали ми е най-любима (пистата в Палисейдс Тахо, САЩ), само че резултатите по този начин демонстрират. Надявам се в Америка да има една по-студена, по-хубава зима, едни по-хубави терени и в действителност там към този момент спортистите, които са в най-хубава форма да лъснат пред публиката. И да направя по-добро класиране, несъмнено “, добави той, откакто трети в слалома в американския зимен курорт преди към година.

„ Най-голямата жертва на един професионален състезател е това, че фамилията му е надалеч от него – и то не толкоз ние страдаме, колкото те. Това, което се случи през днешния ден, е страхотна горделивост за мен, само че отново споделям, това върви с една тежест. Аз би трябвало да съм още по-голям образец за младите, просто би трябвало да внимаваме и да подстрекаваме младите да спортуват повече “, приключи най-хубавият ни алпиец. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР