Всички ще са впечатлени от резултата и никой няма да

...
Всички ще са впечатлени от резултата и никой няма да
Коментари Харесай

Тази баница е истинско изкушение: Топиш, мачкаш и редиш в тавата

Всички ще са впечатлени от резултата и никой няма да разбере, че е с подготвени кори

Най-вкусни елементарни са тези гозби, които са най-простички и лесни за подготвяне. Тази баница с подготвени кори е тъкмо в тази категория – безусловно рецепта за начинаещи, ще се насладите на всяка хапка! Сервирайте я с чаша кисело мляко, ще се убедите, че няма нищо по-вкусно от тази сочна баница. 

Ето какво ви би трябвало:

Необходими артикули:

500 г подготвени кори
3 яйца
300 г сирене
1/2 пакетче бакпулвер
70-100 мл зехтин
200 мл кисело мляко
100 мл газирана вода
3-4 шепи тънко натрошено сирене
За заливката:
100 мл прясно мляко
малко олио
1 яйце
Начин на Приготвяне:
Сиренето се натрошава, прибавят се яйцата, киселото мляко, газираната вода, олиото и бакпулвера и всичко се разбърква. Застелете форма 30х20 см или по-голяма с хартия за печене.

Разстелете две кори на дъното и ги намажете напълно с масло, в това число и страните, които висят отвън тавата. Оставете две кори встрани, с цел да покриете най-после с тях. Всяка последваща кора потапяйте деликатно в плънката, намачкайте леко и ги нареждайте в тавата една до друга.

Направете същото и за втория ред, след което от горната страна поръсете шепа сирене. След това за третия ред се потапят отново няколко кори в сместа, след това следва натрошено сирене…И по този начин до привършване на материала, написа gotvq.eu.

Поставете назад корите, които висят в профил на тавата и ги покрийте с последните две кори, след което ги подпъхнете деликатно, все едно слагате чаршаф на легло. Нарежете на кубчета.

Разбийте яйцето, прибавете млякото и малко олио. Залейте баницата и я изпечете към 45 минути в загрята на 210 градуса фурна. Нарежете я гореща.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР