Всички ще използват изкуствен интелект след години. Да плуваш срещу

...
Всички ще използват изкуствен интелект след години. Да плуваш срещу
Коментари Харесай

IT гуруто Светлин Наков: Бъдещето идва, каквото е в САЩ сега, след 10 години ще е в България

Всички ще употребяват изкуствен интелект след години. Да плуваш против течението не става, тъй като то се забързва. Искаме или не всички ще използваме технологии. Това коментира основателят на софтуерния университет SoftUni Светлин Наков.

Той е един от лекторите в седмото издание на най – огромния софтуерен конгрес във Варна. Темата, с която специалистът се показа, е „ Изкуственият разсъдък за бизнеса “.

„ В изкуствения разсъдък всяка седмица има нещо ново. Аз демонстрирам неща, които излязоха тази седмица. Толкова бързо се трансформира промишлеността, че човек би трябвало да си сътвори табиет и да се усеща удобно в това да учи всеки ден. Това дава конкурентно преимущество. Които не го вършат, отиваш пред тях.

Професията текстописец сега се прави от изкуствен интелект с малко интервенция.

Инструментът стана толкоз мощен, че в този момент вместо 3 публикации дневно могат да се вършат 30 с по-високо качество. За всеобщите неща към този момент не ти би трябвало дизайнер. Дизайнерът става стока на лукса. Вярвам след време, когато изкуственият разсъдък напредне още доста, тогава да ти сервира човек в ресторанта ще бъде разкош и ще бъде скъпо, тъй като ще могат да го вършат машини. Тези времена идват и те ще се случат в този живот, изясни той пред Moreto.net.

Преди две седмици в Сан Франциско се возих в кола без водач. Бъдещето идва. Щом е там след 10 години ще пристигна и при нас. “, сподели още Наков. (б.ред. Щатът Калифорния предишния месец подреди на General Motors да отстрани своите коли без водачи от държавните пътища, като назова транспортните средства риск за обществеността и съобщи, че компанията е " погрешно показала " сигурността на технологията,)

По думите му изкуственият разсъдък крие своите рискове и като всеки инструмент колкото по – мощен става, толкоз по – съществено би било пострадването с него. Смята обаче, че рискове крие всяко нещо и не трябва да се подхожда единствено с отрицателна мисъл.

„ Разбира се, че я има тази заплаха и едни хора ще създадат роботизирани войски, войска, роботизирани терористи. Вече имаше случаи на автоматизирани телефонни измамници софтуерни и без човешка интервенция. Обществото би трябвало да израсне тези неща. Интересно е това, което демонстрирам в моята тематика и то по какъв начин към днешна дата можеш да използваш това нещо за бизнеса във всички сфери. Как можеш като бизнесмен да си измислиш продуктовото позициониране, да си измислиш маркетинг тактиките, да си напишеш наличието, да си генерираш картинките. Вече няма потребност от фотограф. Няма потребност и от кой знае какви дизайнери. “, разяснява още Наков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР