Всички шофьори на тежкотоварни камиони, престояващи на територията на община

...
Всички шофьори на тежкотоварни камиони, престояващи на територията на община
Коментари Харесай

TИР-овете се включват във виртуална опашка за Дунав мост без да е задължително да влизат на буферния паркинг

Всички водачи на тежкотоварни камиони, престояващи на територията на община Русе, следва да получат номер от виртуалната опашка за прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “.

Услугата е допустима въз основа на съглашение, което Общината подписа с „ Тир Паркинг Русе “ ООД, като престоят на оборудването на бул. „ България “ № 292 няма наложителен темперамент.

Целта е да бъде спазена възбраната за прекъсване и престой на камионите по булевардите „ България “ и „ Тутракан “ в града, създаващи усложнения, както за самите водачи, лишени от естествени условия за отмора, по този начин и за всекидневно пътуващите по трасето Русе-Мартен-Сандрово и съответните индустриални зони в региона.

Номер за така наречен „ виртуална опашка “ може да бъде взет против даване на ваучър (малък или голям) за регистрация на МПС от следните места:

1. административната постройка на „ Тир Паркинг Русе “ ООД на бул. „ България “ № 292 - без да е належащо влизането в паркинга със съответното транспортно средство;

2. на място директно преди метода към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ от чиновници на дружеството;

3. от формалния представител на съответния паркинг, на който камионът престоява.

За тежкотоварните коли, които реализират престой на паркинга на бул. България № 292, уведомяването за опцията за прекосяване към Граничен контролно-пропусквателен пункт се реализира според автоматизираната осведомителна система, която е въведена на оборудването. Всички останали лица, които реализират престой на други места, следва да дават телефон за връзка, на който да бъдат известени, когато настъпи редът им за прекосяване.

При определянето на поредността на прекосяване се следва правилото „ първи по време – първи по право “, като изключение се позволява само за артикули със специфичен режим на прекосяване. Редът се дефинира, без значение от мястото на изчакване и/или националността на превозвача, като Община Русе категорично е въвела възбрана за предоставяне на голословно преимущество при прекосяване.

Община Русе приканва водачите да бъдат деликатни и да съблюдават откритите правила и ред, в това число възбраната за прекъсване и престой на посочените булеварди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР