Всички шест колумбийски затворници, убити в затвор в Еквадор, са

...
Всички шест колумбийски затворници, убити в затвор в Еквадор, са
Коментари Харесай

Колумбийци, задържани за убийството на кандидата за президент на Еквадор, убит в затвора

Всички шест колумбийски пандизчии, убити в затвор в Еквадор, са били обвинени в убийството на антикорупционния претендент за президент на страната Фернандо Вилависенсио по-рано тази година, потвърдиха еквадорските управляващи.

Убийствата са осъществени в петък в литоралния затвор в Гуаякил, най-големият град на Еквадор, оповестиха от офиса на основния прокурор.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаЕквадорска полиция арестуват шестима след детонация на коли бомби в Кито Последният бомбен атентат на мост в Еквадор акцентира хватката на незаконни групировки Съединени американски щати оферират премия от 5 милиона $ за прозрение в изборното ликвидиране в Еквадор В последния спор претендентите за президент на Еквадор се оправят с престъпността, стопанска система завършек на списъка

Затворническата организация SNAI съобщи в изказване, че шестимата убити мъже са колумбийски жители.

Те „ са от колумбийска народност и са упрекнати в убийството на някогашния претендент за президент Фернандо Вилависенсио “, споделиха от затворническите управляващи.

Правителството на Еквадор осъди убийствата в пандиза, а президентът Гилермо Ласо даде обещание в известие в обществените медии, че няма да има „ нито съучастничество, нито прикриване “, с цел да се стигне до дъното на това кой е умъртвил обвинените в тази ситуация Villavicencio.

„ Тук истината ще се разбере “, сподели Ласо.

Ласо сподели също, че краткотрайно анулира визитата си в Сеул и се връща от пътешестване до Ню Йорк, където беше дошъл в четвъртък, с цел да се оправи с случая.

 

[ Неофициален превод : След информацията за шестте закононарушения, осъществени в Центъра за отнемане от независимост № 1 в Гуаякил, подредих неотложно съвещание на кабинета по сигурността. В идващите няколко часа ще се върна в Еквадор, с цел да се погрижа за този незабавен случай. Нито съучастничество, нито прикриване, тук истината ще се разбере.]

Правителството на Еквадор съобщи, че е решено да разпознава тези, които стоят зад убийството на Вилависенсио, изтъкнат публицист, трансформирал се в политик, който беше убит на 9 август, до момента в който напускаше избирателен протест в северната част на Кито преди първия тур на гласуването.


Вилависенсио сподели на локалните медии преди убийството си, че „ емисар “ на водач на тайфа в Еквадор се е свързал с него и го е предизвестил да спре да загатва бандата Los Choneros по време на акцията си.

Длъжностни лица упрекнаха проведената престъпност за убийството на Вилависенсио.

Гуаякил е основен пристанищен град, който се трансформира в един от все по-кървавите центрове на Еквадор на война за територия сред съперничещи банди за трафик на опиати.

Някога мирна страна, сгушена сред най-големите производители на кокаин в света, Колумбия и Перу, Еквадор се трансформира в нова фронтова линия в спор сред могъщи банди, свързани с колумбийски и мексикански картели.

На фона на насилието, обвързвано с банди, повече от 430 смъртни случая на пандизчии са регистрирани в Еквадор от 2021 година насам в кланета, които оставят диря от изгорени и разчленени тела.


В края на август десетки надзиратели бяха взети за заложници в няколко пандиза в страната, преди в последна сметка да бъдат освободени.

По улиците на Еквадор убийствата са се учетворили сред 2018 година и 2022 година, достигайки рекордните 26 на 100 000 поданици. Този % може да се повиши до 40 на 100 000 тази година, съгласно специалисти.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР