Всички сервизи ще минат на регистрационен режим до есента, а

...
Всички сервизи ще минат на регистрационен режим до есента, а
Коментари Харесай

До есента ще заработи регистър на автосервизите

Всички сервизи ще минат на регистрационен режим до есента, а всеки автомобил ще има цифров механически паспорт, в който ще бъдат отразени всички ремонтни действия.
Това сподели заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов , по време на разискването на работните планове на закона за придвижването по пътищата, закона за водачите на моторни транспортни средства и закона за пътните транспортни средства.
„ В момента с това, което ние вършим с този закон за автосервизите, несъмнено и новата надстройка на пунктовете за годишните механически прегледи там ще събираме една доста огромна осведомителна база – километри, поправки, тъй че всички жители да имат опция, когато купуват автомобил към този момент регистриран в България, да получи някаква точна статистика какво е правено на този автомобил, на какъв брой километра е фактически, с цел да бъде по-спокоен”, разясни Попов.
Той добави още, че регистърът ще се поддържа от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация”, която ще издава и техническите паспорти. Зам.-министърът разгласи, че законът е подготвен и няма забележки против него.
Попов добави, че близо 5000 рейса сега се движат без колани.
„ В момента вършим една статистика и ще дадем точните числа какъв брой от тези рейсове седалките им са механически пригодени и механически пригодени за слагане на коланите. Остава единствено слагането на колана. Ако не са пригодени, нещата са по-различни. Ще се наложи да сменят седалките си, само че делът на тези рейсове и доста дребен. Статистиката, която ще дадем, тя ще бъде удобна за превозвачите”, разяснява Попов.
Зам.-министърът е безапелационен, че слагането на колани би трябвало да стане наложително, тъй като те избавят животи. Той сподели още, че предлагането получава необятна поддръжка и най-вероятно напълно скоро то ще стане факт. А те ще би трябвало да се слагат когато пътуваме на разстояние над 30 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР