Всички се стремим към това да постигнем успех във всички

...
Всички се стремим към това да постигнем успех във всички
Коментари Харесай

5 трика как да се справите с провала и да извлечете ползи от него

Всички се стремим към това да реализираме триумф във всички аспекти от живота си. Но по пътя към него се изправяме и пред доста провали. А те не са нещо, което е толкоз ужасно, а даже могат да бъдат обсъждани като нещо позитивно в израстването ни.

Да, в действителност, това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Но създателят на Business Insider Мелъди Уайлдинг твърди, че има най-малко 5 трика, които да ни оказват помощ идващия път, когато сте се провалили или сте създали някоя неточност. Ето и какви са нейните препоръки:

Не потискайте страстите си, а се изправете против тях

Позволете сами на себе си да изпитвате възприятие на яд, виновност или да признаете пред себе си, че сте сбъркали, с цел да можете да продължите нататък. Не се подавайте на перфекционистът вътре в себе си, а приемете, че сте човек и за това сте сбъркали.

Спазвайте правилото 10/10/10

То е доста просто. Първо отделете действителните обстоятелства от вашата фикция за това, което се е случило. Когато си дадете ясна сметка за това, което сте създали, си задайте въпросът дали следствията от вашата неточност ще имат дълготрайно значение - след 10 седмици, след 10 месеца или след 10 години. Отговорът на този въпрос ще ви показа обстановката в вероятност.

Обърнете тил на обидите, а се пробвайте да бъдете справедливи

Никой няма потребност от това да казвате сами на себе си, че сте били глупави да постъпите по този начин, че нищо не се случва съгласно предварителния ви проект или пък че още веднъж и още веднъж се проваляте в работа. Вместо това по-скоро си кажете нещо такова: " Мисля, че не реализират задоволително и съм отчаян поради това ". Подобен метод ще понижи напрежението и ще ви помогне да намерите по-бърз излаз от ситуацията, в което се намирате.

Не се затваряйте в себе си

Често нещата наподобяват по-лошо в личните ни очи, в сравнение с са в действителност. Ето за какво е потребно да се обърнете към някой непосредствен или другар, на който имате доверие, да му разкажете какво се случило и да приемете препоръките му. Или пък да му позволите просто да върне усмивката на лицето ви.

Предизвикайте се

Вместо да бягате от неуспеха, предизвиквайте се и изградете имунитет против него. В логиката на психиката този развой се назовава десенситизация и значи непринудено да влизате в обстановки, които ви заплащат, до момента в който терзанието и страхът от тях не изчезнат. Това може да значи да поемате нови и нови задания в работа, да имате чести диалози с шефа си или да имате ден в седмицата, в който с колегата ви обсъждате връзката си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР