Всички се надяваме да има стабилност на управлението и политиците

...
Всички се надяваме да има стабилност на управлението и политиците
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Надявам се да получа покана да продължа работа като министър и след ротацията

„ Всички се надяваме да има непоклатимост на ръководството и политиците да реализират едно положително решение за ротацията. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Той уточни, че към сегашния миг не е воден диалог с него дали ще продължи да бъде министър и след ротацията.
За един къс интервал от 9 месеца ние постигнахме някои забележими резултати, които дадоха убеденост на жителите и на бизнеса, че бъдещето на електронното ръководство е все по-розово.
Александър Йоловски, министър на електронното ръководство

Надявам се откакто приключат диалозите да има покана, която да се насочи към мен . Аз съм казвал и различен път, че имам какво още да прибавя в електронното ръководство, защото специалист познавам добре слабостите, които от години пречат за неговото развиване. Така че да има какво да прибавя още “, уточни министър Йоловски.

„ Като че ли най-значителният триумф за бизнеса е стартирането на Централния указател на особените залози , който дава опция за електронно даване на услуги от една страна, а от друга, за първи път вписванията са обезпечени по подобен метод, че да не може да бъдат манипулирани “, разяснява министърът. Той уточни още като триумфи електронните бележки, заплащанията на санкциите и работата по електронизация на ТЕЛК и НЕЛК .
Откакто съм застъпил поста министър има един единствен чиновник, който е уволнен. Част от шефовете са преместени на политически позиции, т.е. това са лица, които са запазили мястото си на работа в министерството.
Александър Йоловски, министър на електронното ръководство

„ Още занапред обръщам внимание на организацията за провеждането на европейските избори, която би трябвало да бъде направена по подобен метод, че МЕУ да получи машините за гласоподаване 20 работни дни преди датата на изборите . И тогава в този период има задоволително време да се санират всевъзможни недостатъци на процеса. Да не приказваме, че оттук насетне е пределно ясно, откакто Върховен административен съд анулира моята заповед, с която аз делегирах пълномощията си на мой заместител, че в случай че аз съм министърът на електронното ръководство в интервала след ротацията, ще поема отговорност за изборите по метода, по който я поех на втория тур “, разяснява още министърът.

Целия диалог вижте във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР