Всички се надяваме, че ще бъде избегната пълномащабна война в

...
Всички се надяваме, че ще бъде избегната пълномащабна война в
Коментари Харесай

Радев: Всички се надяваме, че ще бъде избегната война в Украйна |

" Всички се надяваме, че ще бъде избегната пълномащабна война в Украйна ", съобщи в Сунгурларе президентът Румен Радев.  " Всеки ден има договаряния на най-високо политическо решение. Който си мисли, че рецесията ще бъде решена по боен път, бърка. Единственият път за намиране на стабилно решение е по договарянията и дипломацията ", безапелационен бе президентът.

По думите му най-големият риск за сигурността на България е да се неглижират проблемите на въоръжените ни сили. За утрешното събиране на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) президентът сподели, че би трябвало да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към боеспособността на българските въоръжени сили и това ще са проблемите, които ще бъдат дискутирани на следващия ден.

На въпрос би трябвало ли България да одобри позиционирането на спомагателни американски сили, в случай че получи предложение за това от Съединени американски щати, Румен Радев сподели: " Както знаете България е част от напъните за деескалация, на част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. към този момент стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници от Алианса ". По думите му България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контенгенти, които да допринесат за запълване на недостиг на качества в нашите сухопътни войски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР