Всички се надяваме, че пълномащабна война (б.р. в Украйна) ще

...
Всички се надяваме, че пълномащабна война (б.р. в Украйна) ще
Коментари Харесай

Радев: Надяваме се, че ще бъде избегната пълномащабна война в Украйна


Всички се надяваме, че пълномащабна война (б.р. в Украйна) ще бъде избегната. Всеки ден има договаряния на най-високо политическо решение, няма военно решение на тази рецесия. Който си мисли, че тя ще бъде решена по боен път, бърка. Единственият път за намиране на стабилно решение е по договарянията и дипломацията.

Това съобщи на брифинг в Сунгурларе президентът Румен Радев.

" Най-големият риск за сигурността ни е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили, не можем да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме и на следващия ден ", добави президентът.

Утре ще бъде свикано КСНС на тематика „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

Радев добави, че България е и суверенна страна, само че и предан съдружник и член на НАТО и това са двата водещи правилото, които дефинират позициите ни.

" България е част от напъните за деескалацията (б.р. на напрежението сред Украйна и Русия), само че и част от напъните за увеличаване на Източния фланг на НАТО. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на територията на България със съдружниците ни от Алианса, като рамкова страна. Във образуването на батальонна бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за допълнение на недостиг от качества в нашите сухопътни войски ", разясни президентът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР