Всички се надявахме, че ще сме овладели досега пандемията, но

...
Всички се надявахме, че ще сме овладели досега пандемията, но
Коментари Харесай

Белгийският крал: До края на кризата с COVID-19 остава дълъг път

Всички се надявахме, че ще сме овладели до момента пандемията, само че не е по този начин, съобщи кралят на Белгия Филип в обръщението си към народа в навечерието на Нова година и идните празници, предава Българска телеграфна агенция.

Той дефинира рецесията като безкрайна . Тази година сме по-добре въоръжени против заболяването поради имунизациите, само че остава дълъг път, добави президентът.

Кралят прикани хората да не бъдат нетърпеливи и да не се обезсърчават. По неговите думи ограниченията, подхванати от управляващите, са една от аргументите, наред с напъните на всеки, страната да продължи да върви напред. Той означи изключителните старания, полагани от здравните служащи и чиновниците в образованието.

Държавният глава приказва за измененията в природата и напомни опита на Белгия от това лято с наводненията, довели до жертви и опустошения. Не можем всичко да сложим под надзор, ще преодолеем трудностите не с разделяне и подозрение в другия, а с доверие и отговорно държание, добави той.

Словото на краля идва в ден, когато за пръв път от началото на пандемията публичното неспокойствие от дейностите на управляващите против разпространяването на коронавирус се разраства необятно. В медиите национални специалисти, които поучават ръководещите от началото на рецесията, намерено подлагаха на критика последните решения, свързани със затваряне на културните институции като противоепидемична мярка.

Учените настояват, че този метод няма с какво да помогне сега и че отсега нататък биха желали да участват на съвещанията, когато се взимат решенията, с цел да не се импровизира от политиците с предписанията на експертите. Същевременно киносалони и други наранени от последните решения места за културни развлечения оповестиха, че няма да изпълнят държавните нареждания и няма да затворят от понеделник.

В последните седмици в Брюксел и други градове се състояха няколко митинга против разширението на използването на документите за COVID-19 с десетки хиляди участници . В началото на идната година се чака белгийското държавно управление да разиска въвеждането на наложителна имунизация против новото заболяване - мярка, против която също не липсват възражения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР