Всички се интересуваме какво да правим (или не), за да

...
Всички се интересуваме какво да правим (или не), за да
Коментари Харесай

Как да имаме по-бели зъби

Всички се интересуваме какво да вършим (или не), с цел да имаме по-бели зъби. Отговорът наподобява елементарен - да четкаме по-често, само че задоволително ли е?

На първо място, има два типа избелване - външно и вътрешно. Първият отстранява оцветяването, с цел да възвърне белотата на зъбите каквато е била преди него. Вторият е за хора, които желаят зъбите им да бъдат по-бели от естествения цвят, т.е. това, което виждаме сред устните на известните персони.

Добра хигиена

Добрата хигиена на зъбите е отличен метод за попречване на оцветяването. Натрупването на плака дава жълт нюанс, тъй че продължителното четкане, потреблението на подобаваща марка паста за зъби и използването на вода за уста, не трябва да се подценява.

Въпреки че избелващата паста за зъби е от голяма важност за ежедневната процедура, от Askthedentist настояват, че самата четка е още по-важна за външно избелване.

Забранено за изразходване

Освен натрупването на плака, оцветяването или износването на емайла, най-външният пласт на зъбите също предизвика тяхното пожълтяване.

Има доста неща за консумация, които би трябвало да заобикаляме, с цел да предпазим зъбите си от оцветяване - от кафе и алено вино до газирани питиета и модифицирани захарни храни. Цигарите също би трябвало да се спрат.

Помощни средства

Ако не можем да се сбогуваме с аленото вино и цигарите, има някои ексцентрични средства за отбрана, които оказват помощ.

Въпреки че доста плодове не са подобаващи за нашите зъби, потвърдено е, че яденето на хрупкави сурови зеленчуци спомага за премахване на плаката, до момента в който дъвчем. Твърди се също, че потреблението на ягоди и ананас прави зъбите ни по-бели.

Четкането с хлебна сода също спомага за избелване на зъбите с течение на времето, тъй като работи като лек абразив, който постепенно изтрива петната от емайла.

Козметично лекуване

Ако всичко останало е несполучливо или търсим бърза промяна, тогава идва ред на по-тежките (и по-скъпи) стъпки и процедури.

Избелващите ленти и геловете са относително на ниска цена лекуване, в случай че се стремим към по-ослепителна усмивка. Ако и това не задоволява желанията ни, би трябвало да се обърнем към ортодонт, който против известна сума и благодарение на няколко процедури, ще обезпечи мечтаните резултати. /Lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР