Всички сделки на борсата на Булгаргаз за 2021 и 2022

...
Всички сделки на борсата на Булгаргаз за 2021 и 2022
Коментари Харесай

Комисията Боташ иска отчет от Булгаргаз за сделките

Всички покупко-продажби на борсата на " Булгаргаз " за 2021 и 2022 година, поискаха от Има Такъв Народ по време на комисията за договорката с турската компания " Боташ ". Борислав Гуцанов от БСП предположи, че комисията очевидно ще би трябвало да си удължи работата, тъй като би трябвало да се изследват доста документи.

От  " Възраждане "  пък се зачудиха дали не би трябвало да се чуе позицията и на ДАНС и да се види дали службите не са взели участие. В секретно деловодство на Народното събрание са пристигнали секретни документи. Между 6 и 8 март ще стартира чуване на привиканите от комисията лица.

Българска социалистическа партия желаят чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов, само че ще прибавят и още лица според от диалозите. Към това искане се включиха и Има Такъв Народ, които настояха и за чуване на Деница Златева, а ГЕРБ желаеха в комисията да пристигна и актуалният министър Румен Радев. Частта от информацията, която е комерсиална загадка ще се разисква на закрити врата.

Припомняме, 49-то Народно заседание сътвори комисията по гледище на Българска социалистическа партия в края на предходната година. Още преди този момент, през октомври Европейска комисия стартира инспекция на контракта с " Боташ " заради подозрения за нарушавания на разпоредбите за конкуренция на Европейски Съюз.

Според някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов договорът с " Боташ " към този момент е тестван и е напълно в интерес на България ", а инспекцията на Европейска комисия се дължи на подозренията на Европейската комисия, подбудени от наложените преди дни спомагателни такси върху преноса на газ за Сърбия и Унгария.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР