"Всички са способни да извършат убийство. Всичко зависи от степента

...
"Всички са способни да извършат убийство. Всичко зависи от степента
Коментари Харесай

Криминален психолог за убийството, Репортери без граници с призив към България

"Всички са способни да извършат ликвидиране. Всичко зависи от степента и обстоятелствата”. Това разяснява престъпният психолог Росен Йорданов пред NOVA.

"В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкоз приятни за близките, спокойни, а са способни да извършат непредвидени за тях неща. Всеки е кадърен да го извърши, зависи в какъв миг и в какво положение е изпаднал”, разяснява някогашният заместник-директор на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Що се отнася до убийството на журналистката Виктория Маринова и килъра й, Йорданов съобщи:

"В човешкото държание има закономерности. Трудно ми е да допускам, че има подбуждане, че има съучастничество в самото действие. В голям % от случаите, когато става дума за такова действие, то нормално е дело на един човек, воден от личния си нагон и подтик. 99% от тези хора са вменяеми”.

"Думата умопобъркан ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен почит към нормите, разпоредбите. Това е некадърност да удържаш личните си стремежи в публично допустимите коловози”, разяснява Йорданов. Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, въздействия. Силно се колебая, че сходен вид характери ще изчезнат от обществото”.

По думите му такива хора не се разпознават от първия път.

"Станахме доста толерантни към психопатните прояви в всекидневието. Най-лесно е да се качите да карате автомобил и ще се натъкнете на извънредно психопатни прояви в хората”, съобщи Йорданов.

Българското държавно управление би трябвало да подсигурява сигурността на сътрудниците на убитата журналистка Виктория Маринова.

Това съобщи в изявление за БНР Полин Адес - Мевел, началник на бюрото на "Репортери без граници " за Европейския съюз - район Балкани.

Адес - Мевел е безапелационна, че е рано да се вършат изводи дали убийството на русенската журналистка е обвързвано с работата й, само че от "Репортери без граници " упорстват да се ревизира дали обвиненият за закононарушението Северин Красимиров е работил самичък или има и други забъркани:

"Ние се чудим за какво няма отговор на нашите апели. Не считаме, че българските управляващи поставиха старания да защитят публицистите от уеб страницата "Биволъ ". Също по този начин в неделя призовахме да се обезпечи отбрана на сътрудниците на Виктория Маринова, без значение дали убийството й е обвързвано с работата й или не.

Властите в Германия, където беше арестуван Северин Красимиров, оповестиха през вчерашния ден, че до 10 дни ще екстрадират обвинения за убийството на Виктория Маринова. Двайсетгодишният мъж признал, че под въздействието на алкохол и опиати е "ударил жертвата “ и я е "хвърлил в буренак “. Той обаче твърди, че не е "искал да убие жертвата и отхвърли да я е изнасилил “, уточни прокуратурата.

Що за човек е килърът на Виктория Маринова

Валери Симеонов разкри, че полицията в Германия се срахувала от Северин

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР