Всички руски спортисти, на които бе забранено да участва на

...
Всички руски спортисти, на които бе забранено да участва на
Коментари Харесай

Бах: Спираме спортисти само със сериозни индикации за допинг провинения


Всички съветски спортисти, на които бе неразрешено да взе участие на Зимните олимпийски игри в Пьончан идващия месец, са имали "сериозни индикации за допинг прегрешения в миналото", разкри президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Вчера МОК разгласи, че няма да позволи на Олимпиадата три от огромните очаквания на Русия за орден - състезателят по бързо каране с кънки Виктор Ан, биатлонистът Антон Шипулин и състезателят по ски тичане Сергей Устюгов. По-рано от листата с участници бяха извадени също фигуристите Ксения Столбова и Иван Букин. Всички тези спортисти няма публични санкции за допинг, само че през днешния ден Бах посочи, че е имало доста съществени индикации, че те са имали допинг прегрешения в предишното. Вчера от Руския олимпийски комитет отхвърлиха разновидността за цялостен протест на Игрите, само че от Руската федерация по фигурно пързаляне обявиха, че "МОК прави всичко допустимо да принуди съветските спортисти да се откажат от присъединяване в Пьончан.

Още в края на предходната година МОК наложи възбрана на Русия да взе участие на Олимпийските игри, само че съобщи, че ще разреши на всички чисти спортисти от страната да вземат участие под безпристрастен байрак. Олимпиадата в Пьончан стартира на 9-ти февруари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР