Всички родители смятат, че детето има нужда от наказание, но

...
Всички родители смятат, че детето има нужда от наказание, но
Коментари Харесай

Правилно ли е родителите да възпитават децата си с наказания?

„ Всички родители считат, че детето има потребност от наказване, само че то се нуждае само от подучване “, сподели психологът Милена Манова , която написа книгата „ Ефективното родителство “.

Какво обаче значи да си ефикасен родител?

„ Днешното родителство е друго от това в предишното. Да си ефикасен родител към този момент значи развой на другарство с детето. За да си ефикасен родител значи също по този начин за си окуражаващ и уважаващ родител “, разяснява психологът пред „ bTV “. Най-честите проблеми съгласно нея са самите взаимоотношенията „ родител-дете “ . Тя изясни:

„ Родителите нямат навика да насърчават децата си. Те като че ли имат потребност да ги поправят. Много хора имат идеалната визия за идеалното дете, което не е тяхното, т.е. те мечтаят и се стремят да вместят в обществената визия за това, което е добре. “

Милена Манова поучава родителите да оценят уникалността на децата си като персони , а не да ги вкарват в шаблони. Тя акцентира:

„ Родителят е съсредоточен повече върху достиженията на детето си, вместо върху общуването с него. А това, което детето желае, е да чуе утвърдителни думи от страна на родителите си. Иска и физически контакт с родителите си. На последно място са материалните тласъци. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg