Всички родители днес трябваше да изпратят децата си на училище

...
Всички родители днес трябваше да изпратят децата си на училище
Коментари Харесай

Проф. Ангелов за тестването на учениците: Тотална липса на компетентност

Всички родители през днешния ден трябваше да изпратят децата си на учебно заведение с усмивка и облекчение, че се връщат в клас, в безвредна среда.
Би трябвало, само че уви … Учениците в 15 области на страната ще продължат да се образоват онлайн, до момента в който дойдат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста. Не е ясно по кое време ще бъдат доставени. Това написа във фейсбук някогашният здравен министър и лидер на листите на ГЕРБ-СДС във Варна и Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

Ето какво споделя той в поста си:

„ Обясненията на служебния здравен министър са гротескни:

1.фирмата била изчезнала;

2.тестовете обаче стигат, дори са премного, тъй като някак от нищото се появиха нови 80 000 теста, неразбираемо по какъв начин закупени и на каква цена;

3.Министерство на опазването на здравето е предоставило на МОН " щадящи проби за децата, да ги употребява, в случай че просветителната система реши ".

Ето каква действително е истината:

1. липса на предвидливост - цяло лято специалисти епидемиолози, математици и лекари обясняваха, че идната вълна се чака октомври месец - никой не намерения по какъв начин децата ще се върнат на учебно заведение тогава;

2. липса на подготвеност - при липса на медицински личен състав във всяко учебно заведение, реализирането на проби за ПРОФЕСИОНАЛНА приложимост е безусловно необосновано;

3. липса на обмисляне и организация - договорът за доставка на така наречен щадящи проби с нарочената от Кацаров за " изчезнала " компания Булснайт ЕООД се подписа предходната седмица в петък, а в поканата на уеб страницата на Министерство на здравеопазването в т. 3 е записано " доставка - 3 работни дни след подписване на контракта ". Накратко - компанията даже не е в веселба към деня, който е разгласен от здравните управляващи, че учениците се връщат в учебно заведение.

И с цел да не залагам единствено на фактология в процеса по " щадящо " връщане на децата в учебно заведение, чакам в идните дни репортажи със следния сюжет:

Детето отива на учебно заведение, тества го майката на един негов съученик - доброволец без никакви знания и характерни умения, само че пък с професионален тест... констатирайки, че пробата на детето е позитивен, пред всички негови съученици въпросното дете бива " изведено " от класа, с цел да изчака родителите си. И в случай че някой си мисли, че кошмара за това дете свършва до тук - е, не сте познали. Следва посещаване при персонален доктор. Там, нов тест на детето - отново професионален, само че този път осъществен от здравно лице. Щадяща процедура за непощадената от здравните и просветителните управляващи детска душeвност...

Браво, господа министри!
Тотална липса на предвидливост, подготвеност, обмисляне и организация. "

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР