Всички рецепти за паста започват по един и същ начин

...
Всички рецепти за паста започват по един и същ начин
Коментари Харесай

Защо да НЕ изливате макаронената вода в мивката

Всички предписания за паста стартират по еднакъв метод - сварете макароните (пастата, спагетите, канелоните и т.н) в подсолена вода и напълно разумно по-късно изливаме водата в мивката. Оказва се, че още тук позволяваме съдбовна неточност. Готвачите назовават тази мътна вота – „ течно злато “ и евентуално, в случай че началник Ангелов види някой да я излива в мивката, ще го изгони от кухнята мигновено.

Пастата се прави от брашно и до момента в който ври отделя нишесте - точно то прави водата мътна и видимо мръсна - тя обаче е основна съставна част за приемане на идеалния сос, написа "Хъфингтън пост "

Във видеото вижте по какъв начин да приготвите домашна паста

Малко количество от водата емулгира и уплътнява вашия сос. И преди да се зачудите какво е емулгиране и за какво да го предизвиквам на соса си, ето и научното пояснение:

Емулсификацията е процесът на разбъркване на две течности, които в противоположен случай биха се отблъснали - в тази ситуация това са масло и вода.

Така по ръба на чинията със спагети най-сетне ще спре да се събира червеникава вода и ще сътвори по-голяма естетика в ястието ви.

3 предписания за паста, които може да приготвите за 20 мин

Спагети с чесън, зехтин и магданоз

Но може ли непрофесионалното небце да направи разлика сред емулгиран и елементарен сос?

Според неотдавна извършено изследване на Serious Eats - ДА. Техният тест за усет съпоставя три друго приготвени пасти.

Тази, за чието подготвяне е употребена и част от водата, печели безапелационно.

„ Течното злато “ може да се употребява в съвсем всеки тип сос, а освен за доматения. То може да направи соса Алфредо по-малко лоен и да придаде копринена текстура на пестото.

И в случай че имате потребност от по-голяма убеденост за това за какво би трябвало да употребявате макаронена вода, вижте изтъкнатия кулинар Джейми Оливър.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР