Всички решения, които бяха взети вчера - и в областта

...
Всички решения, които бяха взети вчера - и в областта
Коментари Харесай

Премиерът за преговорите с протестиращите: Поемаме ангажименти, само ако можем да ги изпълним

„ Всички решения, които бяха взети през вчерашния ден - и в региона на енергетиката, и на земеделието - подхождат на задачите и целите на държавното управление. Никъде нямаше потребност то да отстъпва. Обратното. Когато седнахме дружно и обсъдихме с сътрудниците какво ги тормози и какви могат да бъдат решенията, се оказа, че те могат да бъдат взети по този начин, че да подхождат на ползите на хората, да ги пазят, и да не трансформират задачите и целите, по които работи това държавно управление “. Това съобщи преди държавното съвещание министър председателят акад. Николай Денков по отношение на вчерашните договаряния с протестиращите зърнопроизводители и земеделци, както и енергетици и миньори.

„ Това, което видяхме във вчерашния ден в диалозите и с представителите на земеделците, и на енергийния бранш, е, че напрежението, което всички виждаме и по медиите, и тук на площада, е отражение на голямо насъбрано съмнение към политическата класа, тъй като тези хора са лъгани доста пъти през годините “, счита министър-председателят.

„ Повечето от настояванията са свързани с проблеми, насъбрани през последните доста години.
Първо желая да благодаря на преговорните екипи за това, че пристигнаха, участваха в градивни диалози и в следствие имаме решения. Това е методът да се търсят решения на проблемите – посредством договаряния от тези, които фактически могат да трансформират нещата “, добави министър председателят.

Според него „ при договаряния и двете страни печелят, няма потребност единият да бъде губещ. Защото от решенията всеки има изгода “.

Премиерът даде и образец - „ взетото решение, което през днешния ден ще осъществяваме, да бъде отпусната спомагателна помощ от 63 млн. лева за зърнопроизводителите, са част от общата земеделска политика на страната. Това, което ще създадем, е да ускорим оптимално процедурите, тъй че тези средства да стигнат до земеделците и да могат да ги употребяват в подготовката на идната година “.
 
Относно прекъсването към този момент на импорт на слънчоглед от Украйна той уточни, че по този метод „ от една страна да се осъществя първо продукцията на българските земеделци, а въпреки това – ние да осигурим нужната суровина за преработвателите на олио, от което ще печели цялата страна като доходи, и хората, които ще видят о лио на търпими цени в българските магазини “.
 
„ Нашето държавно управление ще поема съответни задължения единствено когато може да ги извърши. Тези задължения ще бъдат оформяни като писмени документи и подписани от представители на държавното управление, с цел да е ясно кой е поел уговорката и по какъв начин ще го извършва “, заявява министър председателят.
 
„ Това е методът, по който ще действаме. Всичко останало е популизъм – това е популизмът, който е лъгал хората, и от който те са недоволни “ , добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР